Taluperenaine, jaanuar 1939
Pühapäev
Hommikuks: Pekiga praetud kartulid, hapukapsa- ja porgandisalat. Viljakohv, sepik, või.
Lõunaks: Pajas hautatud sealiha peetidega, kartul. Mannavaht õunamahlaga.
Õhtuks: Külm sealiha lõigetena. Kartuli- ja õunasalat. Tee, sepik, või.
Esmaspäev
Hommikuks: Praetud seened ja kartulid. Kaeratangupuder ja piim.
Lõunaks: Praetud heeringas, sibulakaste, kartulid, kurgisalat. Hommikune puder marjakastmega.
Õhtuks: Silgusalat, kört.
Teisipäev
Hommikuks: Praetud kartulid, pekk-kaste. Kohv sepikuga.
Lõunaks: Peedisupp sealihaga.
Õhtuks: Heeringa- ja kartulivorm. Tee, odrakarask.
Kolmapäev
Hommikuks: Keedetud kartulid, sibulakaste. Aurutatud silgud. Kohv odrakaraskiga.
Lõunaks: Hernepuder, hapukapsasalat. Piimasupp.
Õhtuks: Kartuli- ja jahupuder praetud pekiga. Tee, kaalikapirukas leivatainas.
Neljapäev
Hommikuks: Praetud kartulid, kohupiim, aurutatud silgud. Kohv odrakaraskiga.
Lõunaks: Oasupp seapääga.
Õhtuks: Hautatud värskekapsas õuntega, külm liha. Tee, leib, marjavõi.
Reede
Hommikuks: Pannkoogid sealihaga, peedisalat. Keedetud piim hapu leiva tükkidele kallatud.
Lõunaks: Hautaud seakops, kartulid, hapukurgid. Kaerakile, piim.
Õhtuks: Kaalikavorm, külm liha. Kile kuuma piimaga.
Laupäev
Hommikuks: Keedetud kartulid, heeringakaste, peedisalat. Kohv, leib, marjavõi.
Lõunaks: Odratangupuder, praetud pekk sibulaga, piim.
Õhtuks: Segasalat, odratanguvorm õuntega (kasutades lõunast putru), piim.
Mõned retseptid on ka.
Praetud heeringas.
Silgusalat.
Hernepuder.
Pannkoogid sealihaga.
Odrakarask kartuliga.
Miks mitte proovida?
Korduskokandus... pühendatud Eesti Wabariigi algusaastatele.
Täna 79 aastat tagasi.
...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar