Vana blogi lood
Mul oli kunagi blogi Toidutares, alates 2005. aasta maikuust. Kui siia kolisin, tegin aeg-ajalt ka vanasse blogisse sissekandeid.
Et märku anda - ei ole unarusse jäänud koht.
Sellest hoolimata oli ühel ajahetkel blogid sellest keskkonnast kadunud.
Ega mul teab-mis taga nutta pole, seda enam, et suur osa kirjeid kirjutasin sellel ajal enne wordis valmis, nii et need on alles.
Vaatasin praegu 2005. aasta novembri kirjatükke.
Ühe tõstan ümber, see on kirjutatud 27. novembril 2005
9 aastat tagasi.
Mõned võtted, kuidas teha piparkooke.
Ehk ma ükskord teen ka... tavaliselt on nii kiire-kiire, et pole aega mängida.
Ja siis tulevad sellised kakud.
jaanuar 2009
Mõni jõulumõte
november 2005
Jõuludeni veel natuke aega, aga sobrasin siin vanades
ajakirjades ja leidsin mõned mõtted. Pealkiri oli küll “Kuidas katta
näärilauda”, aga juba sel ajal teadsid ja oskasid kõik nääriteema jõuludele
ümber kantida.
Jõuluvahvlid
Piparkoogitaigen rullida õhukeseks (2-3 mm), lõigata
vahvlipanni suurused tükid ja küpsetada vahvliküpsetajaga. Soojalt keerata
rulli. Jahtunult katta glasuuriga.
Šokolaadiglasuur – 100g
šokolaadi, 2 sl keeva vett
Šokolaad tükeldada, lisada keev vesi, sulatada keevaveenõus
hoolikalt segades ühtlaseks läikivaks massiks. Veidi jahutada, katta vahvite
pind, peale riputada hakitud pähkleid.
Miks ka mitte teha?
Viirulised piparkoogid
500 g piparkoogitainast, 500 g muretainast, määrimiseks muna
mõlemad taignad rullida õhukeseks ühesuuruseks 4nurkseks
tükiks. Muretaigen tõsta piparkoogitaignale ja vajutada nõrgalt taignarulliga.
Keerata taigen rulli kas ainult ühest servast või mõlemast servast keskele
kokku. Rulli otsast lõigata 3-5 mm paksused viilud, asetada plaadile, määrida
munaga ja küpsetada.
Võiks ka proovida.
...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar