laupäev, 19. märts 2022

Keedis või moos

 ...

Teatavasti talvised tomatid ei ole pooltki nii suupärased kui suvised kodumaised aiaviljad. Aga pole hullu, tomatitest saab teha näiteks salatit. Igasugu maitseained hulka, ja kohe teine mekk. 

Kui niisama süüa.

Samas on teada tõde, et kuumutatud tomat võib isegi kasulikum olla kui lihtsalt suvesoe ja punane.

Nii ma tegingi. Tükeldatud tomatid õlisele pannile, sekka paprikat ja mugulsibulat, küüslauku parasjagu polnud, see-eest oli purgike Adžikat, lisatud lusikatäis kõige lõpuks andis mõnusa kreftise maitse. Soola ja pipart, näpuotsatäis suhkrut ka. Paar tilka vett, et liiga paksuks ei lähe.

Nüüd panen keedist sepiku peale ja söön. Nagu moosi.

Või mis ta tegelikult on? 

Kui keedis ehk moos on marjadest ja suhkruga keedetud hoidis, siis võiks isegi see sobida, seda enam, et tomati vili on mari... kuigi veidi kummaliselt kõlab. 




ÕS lubab lahkelt, et keedis on keedetud toit. See kõlab paremini.

Igatahes mulle mu soolane  "moosisai" maitseb.

...

Kommentaare ei ole: