Toit läheb maipõrnika vastse sooltorust läbi tavaliselt kolme-nelja päevaga, mille järel satub "käärimistõrde", kuhu jääb koguni kaheks kuuks. Alles selle aja jooksul jõuavad bakterid tselluloosi suhkruks muuta. Nähtavasti kasvab maipõrnika tõuk nii pikaldaselt just aeglase seedetalituse tõttu. Möödub aastaid, enne kui ta moone lõpule jõuab ja putukas soojal maiõhtul pronksikarvalise põrnikana maa alt välja tuleb.
...
Pilt on tehtud eelmisel pühapäeval kaevamistööde käigus.
Toru välja ei paista, aga ma usun tarka juttu.
...
Pilt on tehtud eelmisel pühapäeval kaevamistööde käigus.
Toru välja ei paista, aga ma usun tarka juttu.
Kui see nüüd ikka on maipõrnikas.
Täpsemalt, põrnika vastne.
Nagu liiga roosa teine?
...
Fotojaht
...
7 kommentaari:
Väga huvitav "lõõtstoru". tegelikult käib mul judin üle selja :)Anni
Paistab maitsev. Kohvi kõrvale hea krõmpsutada.
vist ei krõmpsu, pigem siis juba nätsutada :P
Ehh, kui põnev! jälle tublisti targem, aitähh!
Valgurikas... :D
SELLISEID ON MINU KOMPOSTIHUNNIKUS SADU JA SADU KEVADETI.PÕHILISELT ON TA VALGE,AGA VÕIB-OLLA OLENEB SEE mullastikust.Põrnikas tuleb suur ja krabisev,kõvade sarvedega ja põriseb hästi. Väga ilus,mulle ta meeldib.Kui laotasin mulda laiali,siis noppisin sellised ikka välja ja viisin "hauduma" tagasi.Muide,mida rohkem koerakakat hunnikusse viskasin,seda rohkem neid oli...:D
Nojah, minul sellist kompostihunnikut ei ole, ma pean leppima selle ainumasega :)
Postita kommentaar