laupäev, 9. jaanuar 2021

Hommikused uudised

 ...

Pilk jäi peale... viimase 2 kuu jooksul on mul kogunenud blogi tagakambrisse 12 mustandit! Loodan, et siit nüüd järgmine ei tule, võtaks tänase päeva plaani: vähemalt üks blogipostitus lõpuni!

Kuna ma vanu mustandeid ei mäleta, ja ausalt, ka selle aasta esimene nädal on märke maha jätmata näppude vahelt libisenud, siis võtame päev korraga ja alustame algusest.

Tänahommikune raadiost kuuldud elutõde: pada sõimab katelt. Millist tõde sellega nüüd kaitsta püüti, kes seda täpselt mäletab. Mulle tuleb meelde üks teine hea ütlemine ajas tagasi, et võta üks ja viska teist. Selle kohta on mul näiteid omajagu, aga see pole tänane teema.

Delfis tuli ette lause, et keski venitas kellegi püksikummi. Siin tuleb muidugi näpuga näidata minu valesti-lugemise-oskusele. Hoopis särk oli. Aga mulle tuli meelde omaaegne omadussõna, lõdvapüksikummiga. Mis omakorda tuletab meelde, et siingi lood ja laulud. Aga jälle, laseks olla. 

Gmaili tuli täna kiri. Kuna ma enamasti, tahvel kotis, ringi ei liigu, siis kindlasti ei ole andmed statistika tegemiseks piisavad, aga noh, numbrid mulle meeldivad, nii et ma ikka jagan infot.

Ostlemiskohti pakub Google Maps Timeline 23 ja -tunde 24.... mis on ilmselgelt vähem kui tegelik arv. Aga oluline info, et igas poes kulub mul tund aega... hea teada! Lisaks näen, et peamised ostud on tehtud aasta 2020 jaanuaris ja veebruaris, siis on pikk paus, uued ostud jälle augustis. Ja näpuotsatäis aasta lõpus. Mis on üsna loogiline. 

Ainus külastus välisriiki oli augustikuine reis ööbimisega Lätis. Ühistransporti olen kasutanud 688 km ja üldse kokku sõitnud ringi nii palju kilomeetreid, et teeb 8% ümbermaailmareisist.

Katsun sel aastal rohkem kilomeetreid koguda! Ehk siis ringi sõites kasutada ka asukoha tuvastust. Tavaliselt on see mul sees ainult siis, kui olen tahtnud marsruudil silma peal hoida.

 Midagi ka talvest.

3.01.2021

Meil on endiselt lumi maas.

Kohalik ilmateade: Täna -7°. Tundub nagu -11°. Enamasti pilvine. Eks ta vist nii oligi.

Rita saatis pildi päikesepaistelisest ja lumevabast Pärnust. Mis teeb kadedaks (päike) ja ei tee ka (lumevaba). 

Meil on ilus lumine. Nagu päris talv. Aga jah, pilves ja kraadidega.

Kui nüüd hommikusse tagasi  minna, meenub  mulle, et nägin öösel unes, et lõhkusin Vete tänava aiavärava ukselingi. Kui sellest tädi Ilsele (rahu talle tema igavikuteedel) rääkisin, muutus ta väga murelikuks.

Ma ei mäleta tavaliselt unenägusid, ehk parandas mälu see 20 ml konjakit, mis ma endale eile õhtul mõõtsin. Kaasa 91-aastane lähedane ütles, et tema ikka õhtul enne magamaminekut võtab, ühe korgitäie. Proovisin guugeldades teada saada, mille jaoks see kasulik on ja kui palju on paras kogus. No et ma kogemata liiga suurt korki ei võta. Lõpuks iseenesetarkusest määrasin tilgakese, 20 ml. Enne magama minekut.

Väga mõnus öö oli. Kui see vastu hommikut unenägu välja arvata. Ma pole sel aastal veel midagi lõhkunud, niisama maha kukutanud küll. Viimati kukkusid kapis korraga suhkrukott ja tatrakott. Õnneks polnud midagi, mis oleks voolanud.


Välja arvatud aeg... see on märkamatult hommikust õhtusse voolanud ;) 

...

3 kommentaari:

helle ütles ...

Teatan, et täna öösel tuli Pärnus lumi maha. Külmakraade -6. Maa on kergelt valge. Ehk tuleb veel juurde!!

tegelinski ütles ...

Lõpuks ometi! Ikka tore, kui on 4 aastaaega.
Meil hakkas nüüd juba rohkem sadama, väheseid helbeid tuli ka hommikul. Ilus vaadata :)

Helve ütles ...

Oi, teil on ikka tunduvalt rohkem lund. Kui sinu 3.januari pilti vaadata, siis meil oli tänahommikuse seisuga umbes sarnane pilt kui sinu harjatud osal. Täna sadas natuke juurde, püüan sealt roosidele midagi peale kraapida, pidi külmaks minema.

Aga 4 aastaaega on tore tõepoolest, minu meelest kah.