neljapäev, 3. oktoober 2024

Nael kummi!

 ...

Mulle meeldivad eestikeelsed lood ja laulud. 

Ja niisama ütlemised.

Näiteks nael kummi või säh sulle kooki moosiga!

Mõlemad oleks esmaspäeval võinud käiku lasta, aga ma harjutan hoidma keelt hammaste taga, et ikka kehtiks  minu lemmik-reegel: vähem on parem. Kahjuks see sageli ei õnnestu, kuigi tõesti üritan öelda vähem kui parasjagu mõtteid pähe tuleb.

Aga vastu ööd, või oleneb, kes mis aega keegi ööks peab, meile endile see alles mõnus õhtupoolik, kell oli 9 ringis. Teel koju, ja ikka teekonna päris alguses, ees vast kilomeetreid 60, avastas kaasa, et tagumine kumm on täitsa töss. 

Säh sulle kooki moosiaga! 

Mina välja vaatama ei läinud, katsusin hoida madalat profiili, ilmselgelt oleks ma seal kõrval olnud lihtsalt ärritav faktor. Kuna autos puudusid vajalikud vahendid ja tööjõud, tundus et jääme sinna linnalähedasele tühjale parkimisplatsile ööbima. Õnneks-õnneks, maailm on täis häid inimesi ja üks sattus oma autoga kohe kõrvale. Üks-kaks-kolm olid abivahendid väljas ja kumm täis. Kaasa küsis, palju võlgneb... no ei, mitte midagi. Siis tegin ma ka suu lõpuks lahti. Et mul on pagasnikus paras koogitükk, annaks abilisele. Kui juba koogijagamise mõte oli.

Ei võetud sedagi. 

Aga millal nael kummi soovida?

Või pigem mitte.

Koju jõudes oli kumm õnneks veel täitsa kobe, järgmisel päeval läks kaasa autoga ülepõllu spetsialisti juurde. Too tuvastas roostes naela, likvideeris kahjuri ja tekitatud kahjustuse. 

Kuna oli töökoda, siis arved said klaaritud.

Aga nael kummi kõigile, kes teel ;)


Tallinnas, kaks päeva hiljem
02.10.2024


Naelkummide aeg pole ka enam kaugel.

...

3 kommentaari:

konn, lendav konn ütles ...

Aastakümneid tagasi olin ise agar abistaja - kui ikka naisterahvas teepeenral kurvalt ümber auto käis, jäin seisma ja pärisin, et kas saan aidata. Enamasti oligi abi vaja, aga kord sain sõimata, et mis ma tahan, tema niisama puhkab jalga:) Paarkümmend viimast aastat pole abivajajaid märganud, sest igast autoabid ja värki... Aga kas kannataski täispumbatud naelakummiga koju sõita?

tegelinski ütles ...

Kannatas. Jüris tegime peatuse, kumm oli ok. Ma ise naela ei näinud ja eriti ei pärinud. Juba esimene küsimus, et kas kummile pandi lapp peale, selgus, läks täiesti metsa ;)
Ma ise oleks naela ikka kaasa küsinud.
Ega jah, pole kerge nende naistega :)

konn, lendav konn ütles ...

"Lapp peale" - :D Viimati pandi "seen" sisse, aga pole enam ammu vahetult asjaga tegelenud, kes teab kuis nüüd:)