esmaspäev, 11. september 2017

Hoiaks kokku

...
Sedapuhku siis rahalises mõttes.

Vaataks üle poearved, mõtleks  läbi menüü, planeeriks ette, mida osta ja millisest poest.
Et kuidas odavamalt ja soovituslikult ka tervislikult.

Ega ma veel koķkuvõtet pole teinud, kuigi kolm nädalat juba praktiseerinud.

Aga igasuguseid katsetusi olen teinud küll.

Eelmise nädala nostalgialaks... soolapekk. 250 grammi maksis miski 1.50

Ilmselgelt mitte tervislik, aga kui möödunud aegu meenutada... siis sai mitmedki vaesed ajad tänu soolaliha varudele üle elatud.

Lõikasin tüki pooleks, pool panin külmkappi ootele.
Poole hakkisin kuubikuteks ja praadisin pannil. Koos suure sibulaga. Siis segasin sisse aedvilja hautisele... kaalikas, kapsas, porgand, kartul. 
Kokku ühepajatoit.

Ei saa nuriseda, hea oli küll. Selline kerge praeliha-maitseline.

Teise poole praadisin paar päeva hiljem. Pekikuubikud rohke sibulaga. 
Ja siis need metsast leitud kukeseened, pilvikud, puravikud, kuuseriisikad. Need praadisin ka ära.



Keedetud kartulid, kuhjake seeni, kuhjake praeliha. Salatiks eelmisel päeval kokku möksitud aiaviljade segu: porgand, sibul, tomat, suvikõrvits. 

Ei saa nuriseda, hea oli.

Kui nüüd tõde tunnistada, siis ei mäletagi, millal viimati soolapekki praadisin, aastaid tagasi ikka.

Söögitegemisel oli kohe eriline lõhn ja toidul vanu aegu meenutav maitse. 
...

2 kommentaari:

TT ütles ...

Suu juukseb vett täis. Pekiga (eriti veel suitsupekiga) praetud kartulitel, aedviljadel ja seentel on päris toidu maitse juures! Järjekordne kinnitus väitele, et mis on hea on kas amoraalne või tervisele kahjulik, või mõlemat :P

tegelinski ütles ...

Ja katsu sa siis ahvatlustele vastu hakata!