pühapäev, 31. oktoober 2010

Armastab... ei armasta...

...
Minu jaoks väga raske teema.
Ma ju armastan.
Armastan oma lähedasi.
Magada armastan. Ja süüa.
1000 asja, mida teha armastan.
Mõnikord armastan rohkem, mõnikord vähem, mõnikord unustan hoopis ära, et armastan.
...
Konkreetse inimesena tahaks midagi konkreetsemat.
Näiteks karikakar. Hakkad näppima ja saad teada.

Armastab... ei armasta...
Ainult kaks võimalust, ei mingit kaksipidi arvamist.
...
Aga netist armastust otsides sain teada, et kõigepealt peab ikka ennast armastama.

Armasta ennast!
"Sa mõtled, et ei armasta ennast, enamus ei armasta. Enamus tunneb, et nad ei ole piisavalt head, ei ole teinud õigesti, ei teegi õigesti, ja kindlasti pole nad armastusväärsed. Kui me tuleme sellisest taustast, siis on väga raske teha endale midagi tõeliselt head. Varasematel aegadel, kui tegelesin inimestega, lahendasin selle ja tolle probleemi, ja ühel päeval avastasin enda imestuseks, et kui aitan inimestel õppida ennast armastama, aktsepteerima ennast nii nagu nad on, siis me ei pea enam töötama probleemidega. See näis lausa ime, kõik näis langevat ära. See on väga raske inimestele, sest me oleme kasvanud uskudes, et me pole piisavalt head ja miski pole õieti. Küsisin inimestelt, mis teiega tõeliselt valesti on ja mis on see nii kohutav, mida te teinud olete, et te pole endale vastuvõetavad? Ma pole mitte kunagi saanud mingit vastust, milles oleks midagi mõttekat olnud. Nad võivad öelda midagi sellist, et olen liiga paks. Ja siis???
Kui räägid enda armastamisest, siis paljud arvavad et see on edevus. Aga tegelikult pole siin eneseimetlusega mingit pistmist.
...
See on nagu piiblis- sa taipad, et sa oled jumala laps ja seega täiuslik. Isegi kui sa pole piibli uskuja, kui sa suudad tuvastada, et oled olend iseendas, kui suudad tõeliselt tunnistada oma tööd, siis hakkad ennast teisiti kohtlema. See on väga oluline, kui ennast armastad, lõpetad enese piitsutamise, enese alahindamise, lõpetad rääkimise, kui kohutav sa oled, lõpetad ütlemise kui rumal sa oled ja sellised asjad...ja hakkad end kohtlema lugupidamisega. See, mida sa välja kiirgad, tuleb sinu juurde tagasi."
...
Fotojaht armastusest.
...

6 kommentaari:

Eve ütles ...

Nii see vist on.. tegelt pole vist võimalik teisi ka päris puhtalt ja südamest armastada, kui endaga hästi läbi ei saa.

Köögikata ütles ...

Väga hea ja õige postitus, otsast otsani.

Anonüümne ütles ...

Just just .. karikakar ;)

TwD ütles ...

Täpselt nii see ongi.
Önn on leida enda körvale keegi, kes vötab sind just nii, nagu sa oled. Ja sina vastad samaga. See kokku ongi see suur ja önnestav "a".

Pilt - ära ootasin! Hakkasin juba kartma, et karikakramängu ei tulegi :)

Ti:a ütles ...

tekst ja pilt täpselt 10:sse!

Larko ütles ...

Mu lapsepõlves lahendati karikakra abil igasuguseid küsimusi, millele vastus võis olla ainult jah või ei. Armastuse teema oli siiski nendest kõigist populaarseim.