pühapäev, 7. november 2021

Kas positiivne või negatiivne

 ...

Aru ma ei saa, miks ma noores eas endale ei meeldinud? Pole ju hullu midagi!


Veel arusaamatum on, mis põhjust mul praegu on enesega rahul olla... aga igatahes ma ei nurise. Olen nagu olen... kelle asi ;) 

Seda, et ma kiiksuga olen, seda pean ma küll tunnistama. Aga isegi oma kiiksudega olen täitsa nõus koos edasi elama. Kui on antud ja kuni on antud...

Kui nüüd kiiksudest rääkida, siis õeraas hilisõhtul küsis, kas ma digiloost oma hommikul antud koroonaproovi vastust olen vaadanud. 

No ei ole, vastusega tegelemine oli mul järgmise päeva plaanis! Kui sõnumit ei tule, siis süvenen otsingutesse.

Ma isegi ei suutnud enesele selgeks teha, kumba vastust ma ootan. Kuni reedeni kahtlustasin positiivsust, sest juba 5-6 päeva ei olnud minu igapäevaelus ühtegi lõhna. Ausõna, see olukord ei seganud. Natuke pani küll muretsema, et äkki ajab suitsu sisse ja ma saan mürgituse. Või siis kahtlaselt puhta õhu tunnetamine kodumajapidamises.... igaks juhuks tuulutasin kordi rohkem kui tavaliselt. Toidu riknemist sain õnneks kontrollida, maitsemeel on alles. Kõige suurem ämbrisse astumine oli äädikaga, vaja ju ikka end testida. Oleks vabalt võinud piirduda Vietnami salvi, maasikamoosi ja hapukapsasupi nuusutamisega. Aga ikka oli vähe! Kuna parasjagu kallasin äädikat pesumasinasse, võtsin ette ka nuusutamise, teadvustamata enesele, et lõhna olematusest hoolimata on pudelis igal juhul äädikas. Kui nüüd mu haistmismeel ei taastu... siis põhjuseks pole koroona. vaid äädikas. 

Koroonaga katsun diplomaatilisi suhteid hoida... et kuidas sina mulle, nii mina sulle...

Kuna kõik need päevad kahtlustasin positiivsust, siis vältisin kontakte ja püsisin kodus. Reede hommikul, peale põhjalikku eeltööd tegin väga korralikult ära mulle apteegist toodud kiirtesti... mis näitas, et ma olen negatiivne. 

Tekkis kohe nõutuse tunne: 
1)Ma olen negatiivne... mis mõtet mul on üldse minna ametlikult testi tegema? 
2)Lõhnataju kadumine... kasutasin mitu päeva usinasti BioBlock spreid, mine tea, äkki selle kõrvalmõju. 

Konsulteerisin targematega (sõbrannad, sugulased ja perearsti infoliin), võtsin vastu pakkumise transpordiks, otsuse tegemine oli veidi keeruline, sest kui ma olen positiivne, siis ma võin negatiivset autojuhti nakatada. Nii et parem oleks, kui autojuht on ka positiivne. 

Aga äkki ma ikkagi olen negatiivne, ja siis oleks parem, kui autoga sõidaks ka negatiivne. 

Ainult et... kust ma tean! 

No siis tuli kõige parem pakkumine, üks hea kaasteeline soovitas... võta minu mees! Tal just haigus läbi põetud!

Mis oli hetkel parim pakkumine ja parim otsus!

Laupäeva hommikul sai sõit tehtud ja proov antud, koos minuga ootas väljas mitmeid inimesi, enamasti puha noored, üks sülelapsuke vast kuu või paarine, arvestades kompsukese suurust emme süles.

Aga õhtul ma digilukku vaatama ei läinudki. Hakka veel vastu ööd und häirima!

Vaatasin hoopis poole ööni Jupiterist Nuuskija (Kirill Käro) III hooaja 7. ja 8. osa ära... mis iseenesest küll eriti rahulikku ööund ei soosinud, aga haakus ideaalselt lõhnataju teema poolest... mitte et ma sellele enne oleks mõelnud.

Hommikul kell 8 tuli mulle telefonisse Terviseametilt kaks sõnumit.

(järgneb)

...

8 kommentaari:

konn, lendav konn ütles ...

Suurendasin ja suurendasin pilti, tahtsin kangesti näha....mis sagedust raadio skaala näitab:-) Ei näinud. Kena neiu oli miskipärast tekikuhilaga kaetud. Ikka tervist ja negatiivsust!

tegelinski ütles ...

Ei tea, mul on õnne antud, mu lähikondsete hulgas palju positiivsust, ega ma saa maha jääda ;)
Tegelikult tõsi, aga hetkel kibe tõde...

Bianka ütles ...

Vot sulle kiirtesti usaldamist! Mul ka ükspäev oli pea paks ja tundus, et nagu miski ei maitse. Järgmine päev tegin kiirtesti, mis ütles, et negatiivne. Uskusin, aga enesetundel polnud ka enam viga.

Hea vähemalt, et leidis kinnitust, et vaktsineeritu põeb seda haigust kergelt.

tegelinski ütles ...

Mul on hea meel, et vaktsineeritud olen, annab nii vaimset kui füüsilist tuge.
Aga kiirtest osutus minu puhul küll vale info andjaks.

Emmeliina ütles ...

Olen see ekspertgrupp, kes kiirelt testinud 3x eelmisel koolinädalal ja ühe eile. Päris testi pole pidanud tegema. meie kooli boss on nii kange kaelaga, et ei luba isegi õpsidel hommikul kodus kiirtestitada, vaid nõuab, et teeksime seda koos lastega. Vastupidiselt lapselaste koolile Maarjas, kus vanemad nõudsid algklasside laste kodus testimist ja said ka.
Kõige jamam on see lähikontaktsus ja õpilaste pidev koju ja testile saatmine.

ah jaa, sain vaheajal tõhustoosi ka kätte.
Püsime terved!

tegelinski ütles ...

Kiirtesti tegemine on sul siis igatahes käppas :)
Ma veidi pelgan seda töhustusdoosi, sest ma pole veel otsustanud, kas suvel tekkinud terviseprobleemi peaksin äkki vaktsineerimisega seostama...
Ja ega seda ei oska keegi mulle öelda ka, sest inimesed haigestuvat mõnikord isegi ilma et neile vaktsiini manustatakse ;)
Aga isegi kui ma selle kolmanda doosiga ehk venitan, teen ma selle lõpuks ikka täiesti vabatahtlikult ära.

TT ütles ...

Kaasaja märk, et negatiivne on positiivne ja vastupidi :D Kui tõhustusdoosi niikuinii kavatsed teha on ajastus ainus lahendamist vajav probleem. Positiivse koroonatesti puhul on mõtet oodata, sest koroona teeb ise tõhustusdoosi töö ära. Negatiivse korral mõistlik võimalikult kiiresti teha.

tegelinski ütles ...

Kui nüüd kergelt põetud haigus töhustusdoosi edasi lükkaks, oleks ok.
Mõtlesin korraks antikehade testi peale, ehk annab see mingi info, et saan paar kuud lisaaega... ja jõuan ära oodata positiivsed uudised koroona-rindel! (Unistada ju ikka võib;)