neljapäev, 31. august 2023

#päevapilt 31... blogipäev

 ...

Lindalt ei saa enam küsida, kas tohin ta blogi linkida ja tema kirjutatud teksti kasutada, aga nii palju, kui teda nende aastatega tundma sain, on mul nõusolek olemas. 

Tegelikult sobiks mu lugu hoopis teisele päevale, sest 14. juunil 5 aastat tagasi on Linda oma blogis "Kruusatee" kirjutanud:

"Sattusin internetis tekstidele, milles öeldi, et täna, 14. juunil on rahvusvaheline blogijate päev (International Weblogger’s Day).

Selle päeva tähistamise idee olevat sündinud 2004. a, mil 500 inimest rohkem kui 40 riigist leidsid ühiselt, et blogijate päeva on vaja ja aeg tähistada. Sel päeval peetakse heaks tooniks kirjutada teistest blogijatest, neid tunnustada, tutvustada ja kiita, et avardada blogimisvõimalusi ja suurendada blogilugejate ringkonda."

Miks mina siis võtsin õiguse teema 31. augustil päevakorda võtta?

Vastus sealtsamast, Linda Järve blogist.

"Termin „weblog“ olevat pärit 1997. aastast ja selle levinum lühivorm „blog“ tulnud kasutusele 1999. a. Samal aastal sündis ka Blogger, üks esimesi blogiplatvorme.

Lisaks rahvusvahelisele blogijate päevale tähistab maailm iga aasta 31. augustil blogipäeva (Blog Day) ja sel päeval on kena tava, et iga blogija lingib oma ajaveebis viiele teisele blogile, et arendada tutvust ja sõprust oma blogikolleegidega teistes riikides ja anda laiem pilt nende mitmekesistest huvidest."

Selle blogipäeva tagamaid nuhkides sattusin veel  üht-teist huvitavat lugema. Kui nüüd lõpuni aus olla, siis enne Kruusatee blogipostituseni jõudmist sain infot hoopis  siit. Lingi jagamise luba jälle küsimata, aga las ta praegu olla, selle taga on blogi, kus esimene postitus on tehtud 2008. aasta juunis, vaid kaks päeva hiljem kui minul. Tekkis kohe küünarnukitunne ;)

Kust ma sellest blogipäevast üldse kuulsin, kes seda enam mäletab, see juba mitu päeva tagasi ;)

Aga päevapildil on kivid. Kui ma kõndimas käin, siis koju tulles on päris tihti taskus kivi.

Tänagi leidsin ühe... taskust. Pesin puhtaks ja panin teiste juurde.

Ilus, südamekujuline kivi.

Sobib hästi blogipäeva tähistamiseks.

 


...


2 kommentaari:

helle ütles ...

Linda oli väga süsteemne ja sisukas. Kõik ta blogid(neid oli minu teada 3), olid omanäolised ja huvitavad.

tegelinski ütles ...

Just! Kõik, mis ta kirjutas, on hästi kirjutatud ja jätkuvalt huvitavad lugeda.
https://suleke.blogspot.com/
https://iltaka.blogspot.com/
https://tutarlapslinnast.blogspot.com/
https://teedelt.wordpress.com/
Mu meelest need neli kõik on tema omad.
Võib juhuslikult lugema sattuda, aga võib ka lihtsalt ette võtta ja lugeda....