laupäev, 19. juuni 2021

Kultuurne uni

...

Mina mõtlesin, et peaks ehk häbenema, kui tookord Kuressaares ooperietendust vaadates hetkeks reaalsusest kadusin. Kaasa muidugi kasutas võimalust olukorda naeruvääristada, aga kui bassilaulja A.A. äsja nähtud dokfilmis "Väikesaarelt maailma tippu" tõi välja mõtte kultuurne uni, sain aru, et see oli ok. 
Saaremaa poiss, tema juba teab!
Kohe kergem hakkas ;) 

Unest rääkis ka vanaproua V.E. Vikerraadio saates "Kajalood". Igavesest unest. Tegelikult lõpetas ta selle ütlemisega tänase elujaatava saate.

Tema võib, temal on aastakümnete pikkune teadmiste pagas. Ja kindlasti võib ta öelda välja mõtte, et ootab pigem ilusat ja kiiret lõppu kui pikka elu. Usun, et mõte pikk elu tähendab tema mõistes 100+, sest mis pikk see 90 ikka niiväga on. Pilvi saab sügisel 93. 
Nii on.

Paar päeva tagasi sai Helvi 89. Kui vanaema suri, lohutasin end mõttega, et ta oligi elamisest väsinud. Vanaema oli siis 85. Helvi hääles kuulen ka seda väsimust. Ja lisakse segadust. Aga eesti keel on tal veel meeles, ja mõnikord sattub segaduses näpp telefonis minu numbrit  valima. Siis me räägime. 
Muidu ta ei jaksa eriti rääkida. 
Kui mina talle helistan.


...

Lapsukesed läksid eile kodudesse laiali. Täna ma tegelen enda vaba aja sisustamisega.  Nii töiselt kui meelelahutuslikult. Vaatasin ära näiteks Linda viidatud "Sadovaja ringtee" esimese osa. Hinnangut anda ei oska, aga vaatasin huviga. Jõukamate venelaste elu-olu.

Toidu tegemisega vaeva ei näe, sööme lastest alles jäänud metsmaasika jogurtit krõbeda müsliga ja sügavkülmas on virnas jäätised.

...

2 kommentaari:

Kaamos ütles ...

...ja nagu pildilt näha, keedate ambroosiat....

tegelinski ütles ...

Just! Ja,ikka suure potiga, et kõigile jaguks ;)