esmaspäev, 7. märts 2022

Loovust on vähe

 ...

Kaubandusketid on hädas Venemaa toodanguga. Kas jätta või ära visata. Aga mitte ainult kaubandus, ka ostlejad murravad pead. Kas osta või ostmata jätta? 

Mõni aktiivsem sekkub ja korraldab vastuseisu. Iseasi, kas on tark tegu kauplust boikoteerida või streik korraldada. Sellega olen nõus, et ei pea vaikima, kui asi tundub vale olema.

Aga võiks ju nii, et jänes söönud, kapsad terved. Või kuidas see vanarahvas ütelda armastas...

Paneks näiteks vene kaupadele, mis juba tellitud ja kinni makstud, 10% hinda juurde, ja iga kauba juurde info, et pool müügi hinnast kannab kauplus Ukraina toetamise fondi. 

Kodus võib ostetud kaubaga korraldada mõne ühistegevuse.  Saab ju lõhki lõigata, noaga tükeldada, läbi närida, alla neelata või välja sülitada, mida iganes. Peale pits vodkat, toostiga "Surm rottidele".  

Hinges kergem, et oled midagi teinud.

...

Kui juba sildistamisest jutt... ostsin paki barankasid. Kes ei tea, siis baranka on slaavi köögist pärit rõngaskuivik. Peal oli kiri Eesti Leivatööstus. Aga paki tagumisel küljel kleebitud silt Toodetud Ukrainas. Selle avastasin alles kodus, aga vahet pole, kuna tekst oli pakendil eestikeelne, ma ostes sügavuti ei süvenenud. Ma poleks ilma selle lisa-kleepsuta eluilmaski teada saanud, kus barankad toodetud on.




...

Kommentaare ei ole: