esmaspäev, 19. märts 2012

Kas tasub tahta tasuta transporti

...
Täna Tallinnas hüppas ligi üks noormees, et mida arvab rahvas (st meie kaks), kas tasub tahta tasuta transporti.


Mina ei tahtnud vastata, sest mina pole kohalik. Kui meil vallas tasuta buss liiguks, see sobiks küll. Isegi see sobib, kui liiguks tavaline, piletitega buss, millega tohtri manu pääseb. Muidu on nii, et kellel arsti juurde asja, telligu auto, 20 senti kilomeeter.

Aga eks iga omavalitsus teab, kui rikas tema rahvas on.

Stockholmis kasutas väike sõber linnatransporti tasuta, reedest alates nädalavahetuse soodus kuni 12-aastastele lastele. Keegi ei ütelnud, et sina oled eestlane, sina osta pilet.

Muuseumis käisime ka nii, et kuni 18-aastastele tasuta. Seda soodustust teadsin ma varasemast ajast. Paar aastat tagasi, kui Vasa muuseum päevakorras oli, saatsime poisi üksinda, et kaua ta seda laeva ikka vaatab.
Päris kaua vaatas, pidin peaaegu pileti ostma ja otsima minema.

Nii et koolivaheaega on Rootsis mõnes mõttes soodsam sisustada.

Meil võiks ka sellised soodustused olla.
Lastele tasuta.
...

3 kommentaari:

helle ütles ...

Olen sinuga sama meelt. Kui miski hüve on kõikidele tasuta, siis ei olegi see nagu midagi väärt(varsti harjutakse ära, algul võib-olla tänatakse isakest).
Mulle nii meeldis näiteks see, et Itaalias sai muuseumidesse õpetajakaardiga soodust (lapsed nagunii).
On kaks iseasja, kas päris tasuta või soodusega - teatud asjaoludel, just nii nagu sa kirjutasid.

( aga need koledad tähekombinatsioonid võiksid maha võtta!!!)

tegelinski ütles ...

Mingil hetkel loobusin ITIC-kaardist, sest seisis kuidagi kasutamata, aga olen aru saanud, et mõnel reisil on see tõesti väga vajalik.
...
Need tähed vaatavad mulle endale ka vastu ( pole blogisse sisse loginud), ma olen selline aeglane reageerija, mulle meeldib oodata, kas asi laabub ilma et ma sekkuma peaks ;)
Tegelikult pole ma endale selgeks teinud, miks nad vajalikud on... äkki ongi?

kukupai ütles ...

need tähed on lihtsalt rõvedad, ausõna! Need on tegelikult mõeldud selleks, et spämmiroboteid eemal hoida, aga paraku pole nad kuigi loetavad, igavene nuhtlus nende sissetoksimisega...