neljapäev, 12. august 2021

Ma ei saa maailma asjadest aru

 ...

30. juuli 2021

Peab vist end meediast distantseerima.  Mitte et mu arusaamised sellest paraneks, aga ehk oleks natuke lihtsam, ei peaks pead murdma asjade üle, mis ümberringi toimuvad. Praegu on aga õhk paks küsimustest, millele mina vastust leida ei oska.

...

Kui inimene korjab isikukoode ja laeb enda arvutisse sadades tuhandetes (?) võõraid dokumendifotosid... kas see on mingi hobi või? Vanasti korjati marke ja kommipabereid, need olid vähemalt värvilised ja ilusate piltidega. Mina oma viimaseid passipilte ei taha ise ka vaadata, seda enam, et ma pole seniajani kindel, et just mina seal pildi peal olen. Ilmselgelt tehti nõuka-ajal paremaid fotosid, vähemasti nägin nende peal täitsa noor ja kena välja ;) 

Ah jah, mulle teavitavat kirja ei tulnud, kas see on nüüd sooline või vanuseline diskrimineerimine, et minu isikuandmed on jäänud alla laadimata? Või on need lihtsalt juba mõnele kuritegelikule ühendusele edasi müüdud? 

...

Või siis kõik see nõme ilkumine Ekspressi Kranaadis. Ja siis ma veel imestan suvalise loo juures kommentaare lugedes, kuidas inimesed ometi nii õelad võivad olla, igas suuremas kommentaariumis käib lihtlabane ärapanemise. Vaatasin lugu Repsust (ainult pealkirja, võib olla oli sisu leebe ja naljakas, ma ei tea) ja mulle tuli millegipärast meelde kunagi kuuldud tarkus. 

Maaslamajat ei lööda

Tegelikult on selle mõtte lahti rääkinud A.T. ühes väiksemas ajalehes.

...

Vaktsineerimisest ma ka aru ei saa, kuu aega tagasi käis üks inimene suures meditsiiniasutuses palumas, kas ta saaks seal kätte ka oma teise doosi, aga kolm päeva varem, ees on ootamatu ja vältimatu reis võõrasse riiki, kuhu ta jääb kauemaks. Kas ta sai selle? Loomulikult mitte, keegi ei pakkunud mingitki lahendust. Ainult kaastunnet avaldati.

Nüüd on avalikkuse suur huvi üks vaktsineerimata avaliku elu tegelane, kes nagu kujutaks riigile suurt ohtu. Ainult aru ma ei saa, millega. Et võib haigestuda? Kes meist ikka niiväga kaitstud on. Võimalik muidugi, et noorik kavalpea, teab, kuidas kahtlejate hääli valimistel enda kasuks keerata. Aga loomulikult peab ta sellisel juhul aitäh meediale ütlema, kes talle tasuta reklaami teeb.

...

Ekspressis oli tegelikult üks minu looga haakuv mõte ka. Aapo Ilvese sõnastuses.  

Haa! Televiisor tuleb lihtsalt välja lülitada, portaale ei pea üldse avamagi, sotsiaalvõrgustikku saab võtta lihtsalt kui kassipiltidega tapeeti. Kui ma teid ei kuula, ei pääse te ka mulle pähe. Paras!

Nii on.

...

11. august 2021

Selline poolik lugu mustandites, miskipärast seisma jäänud. Ju mõlkus veel midagi mõttes, kes see enam mäletab.

Pigem panen juurde tänase tähelepaneku.

Kõigepealt muidugi kummitab mind küsimus, et miks? Aga see selleks.

Lehes oli soojade meenutustega järelhüüe lahkunud Viivile. 

Delfis leidsin loo kogu perekonna paturegistrist ja ebaõnnestumistest... loomulikult, õige moment sõnnikusse kaevuda ja see siis laiali laotada...


09.08.2021... kohalik s*tapütt toimetas nii,
et ühtegi tilka ei lennanud laiali

..

Aga jah, kui teeks pausi. Nii nagu Aapo Ilves soovitas.

Meediapausi.

Tõmbaks juhtmed seinast välja.

...


4 kommentaari:

Helve ütles ...

ma ei vaata enam mitu kuud televiisorit. raadiot pole aastaid ja aastaid kuulanud. paberajalehti meil ei käi ja internetilehtede lugemisõigusi pole ostnud. loen vaid neid artikleid, mida kõigile jagatakse. kommentaare artiklite sabades ei loe, mõnikord harva olen silmadega üle lasknud ja sealt on alati kohutav pahatahtlikkus vastu pritsinud. ei soovi määritud saada.
kodust väljas käin väga harva. sotsiaalmeedias jälgin viisaka väljendusviisiga inimesi, olenemata nende maailmavaatest. aktsepteerin neid, kelle maailmapilt minu maailmapildist erineb, kui nad sellest roppusteta ja teisi materdamata teada annavad.

see vist tähendabki, et mul on juhe seinast väljas. kuid sellest hoolimata millegipärast infosulgu ei tunneta.

tegelinski ütles ...

Ma siiski ei suuda!
Ehk uudiste lugemise/kuulamise võin välja lülitada (abiks seegi!), aga muidu on raadio mu igapäevane kaaslane, vähesel määral televiisor, ja kindlasti ajaleht, mis kuuel päeval nädalas mind postkastis ootab :)
Kommentaare loen valikuliselt, sama ka artiklid ajalehes.
Kusjuures... päris kindlasti ei juhtu midagi, kui ei loe, ei näe ja ei kuule ;) Aga kuidagi harjunud....

Helve ütles ...

No mul on lihtne: mürakahjustuse tõttu on raadio ja televiisor out, allergia tõttu on trükised out. Ei mingit probleemi suutmatusega!:) Jupiterist vaatan filme, saab hääle väga vaikseks panna. Seega vähe valikuid ja lihtne elu.

Tegelikult infomüra foon on tohutu ja nii palju erinevaid ja vastakaid arvamusi, selles orienteerumine on päris keeruline ja seetõttu teemadel, mida ei valda, oma kindla seisukoha väljakujundamine raske.

tegelinski ütles ...

Just! Mida vähem on võimalus valida, seda lihtsam on teha valikuid.