reede, 15. jaanuar 2021

Brüsseli kapsas ja poliitika

 ...

Kuulasin eile Vikerraadiot ja imestasin.  Tegelikult ma kuulangi peamiselt Vikerraadiot, ainult siis, kui vihastan, keeran Klassikaraadio peale. Mida tuleb viimasel ajal ette küll. 

Aga tagasi eilse juurde. Ma ei tea, kus olid Kaja sõbrad, kui oli  Uudis+ ja vastati küsimusele, kas Kaja sobib peaministriks. Mulle sobib väga hästi, kui president on naine ja kui peaminister on naine, aga Kaja tundub liiga leebe olema. Nii et pigem ei.

Loomulikult ma ei helistanud, olgu nagu on. Isegi Klassikaraadio peale ei keeranud, kuulasin saadet edasi. Ja mõtlesin, et juhhei, kus te ometi olete, Reformierakonna valijad!!! Kus on teie toetus ja hea sõna!

See ilkumine ja mõnitamine oli masendav, kusjuures tänases Uudis+ saates keegi proua Silja helistas ja ütles sama. Et need olid tema eilse päeva 15 kõige koledamat minutit. Mis on ka üsna loogiline, sest päris raske olekski sinna kõrvale midagi sama vastikut mõelda. Ma läksin eile kähku Vikerraadio kodulehele ja hääletasin Kaja poolt, sest ma ei tahtnud nende helistajatega ühes meeskonnas olla. Silja Pärnust ei suutnud ka välja mõelda, kust tuleb selline tigedus ja kibestumine.  Temapoolne ilus soovitus oli: minge parem õue ja nautige ilma.  

Tänane ilm oli tõesti võrratu, lumi ja päike ja parasjagu pakast. Ma just nautima ei läinud, tassisin puid tuppa. 

Aga vahepeal võtsin mõne minuti aega ja lihtsalt vaatasin. 

Pildi tegin ka. 

Et need hommikused minutid meeles oleks.


Aga mis poliitiline värk on selle Brüsseli kapsaga?

Täiesti poliitikavaba kraam sedapuhku. Kauplus oli mu ostutšekile löönud Brüsseli kapsas... 1.39. 

Ma ütlen teile, ärge võtke poes tšekki!

Kas ma oleks tähele pannud, et mu 33 eurone arve liiga suur on? 

Loogiline, et poleks märganud. Aga nüüd kripeldab hinges. Oleks ma poes vaadanud, oleks selgust nõudnud. Ja selle olematu Brüsseli kapsa Kalevi šokolaadi vastu vahetanud.

Hetkel ma nutan taga... ei, mitte saamata kapsast (mida ma mitte kunagi isegi ei ostaks) ega riisutud raha. Niuts! niuts!... šokolaadi tahaks näksida...

...

5 kommentaari:

konn, lendav konn ütles ...

Sa langesid loodava valitsuse uue majanduspoliitika (NEP) ohvriks - nüüdsest tuleb igale ostule ALATI kaasa olematu Brüsseli kapsas!
Mis sa arvad, kuidas neid laenusid liikmesriikidele siis rahastatakse??
Ega Kaja niisama MEP polnud...

tegelinski ütles ...

Mu sisehääl ütleski, et miski jama selle Brüsseli kapsaga kaasneb... Hea, et keegi oskas lahti rääkida ;)

Bianka ütles ...

Mu sõbranna kuulas samuti seda Vikerraadio saadet ja ütles ka mulle, et miks keegi Kaja Kallast ei kaitsnud. Nii nagu mina, nii ilmselt teisedki Reformierakonna pooldajad, sellist saadet ei kuula ega ammugi sinna ei helistaks ega hakkaks vaidlema selliste trollidega, kelle iidoliks on EKRE-sugused poliitikud. Mina hääletan valimiskasti juures, mitte laadaplatsil. Usun, et Kaja Kallasel on piisavalt paks nahk, et teda sellised arvamused ei kõiguta. Muidu ei saakski poliitik olla.

helle ütles ...

Ma olen tähele pannud, et Uudis+ saatesse sissehelistajad ongi alati tigedust täis, olgu mis teema tahes. Olen järeldanud omas peas, et on üks liik inimesi, kes 1)helistavad pidevalt raadiosse ja elavad nii välja oma frustratsiooni ja 2)ei suuda kuidagi leppida, et EKRE ei saagi Eesti riigiga teha, mis tahab. Mina ei tea, kas Kaja Kallasest saab hea või leebe peaminister, aga tal on õigus ja võimalus valitsus kokku panna. Ta pole võimu kaaperdanud. Samuti ei saa ma aru neist, kes presidenti mõnitavad ja naeruvääristavad.
Sotsiaaalmeedias saab Ratas ka nii, et tolmab. Ikka selle eest, et astus tagasi ja et ilmselt oli see tal kõik ette planeeritud.

tegelinski ütles ...

Vaielda seal saates ei olnudki vaja, oli vaja ainult vastata küsimusele, kas Kaja Kallas sobiks peaministriks. Aga jah, saatesse Uudis+ helistajad (õigemini - enamus neist) on tõesti tigedust täis. Aga mitte ainult, vaatasin just Vikerraadio FB-lehelt sedasama päevaküsimust. Ja seal oli 1200 kommentaari!! Oleks viitsinud statistikat teha, oleks neid kommentaare lugenud ka, aga mingist jupist lasin silma siiski üle. Mul on kahju, et inimesed oma sõnadega nii lahmivad.
Mis puutub sellesse, kes Vikerraadiot või siis saadet Uudis+ kuulab (et kes siis? Penskarid?) ja kes ei kuula... mul mängib raadio päev otsa. Need, kes tööl, loomulikult raadiot ei kuule.
Aga muidu... Kersti mulle meeldib. Ta on nii tegus!
Ja Jüri meeldib ;)
Aga mul pole ka selle vastu midagi, kui Kaja saab võimaluse ennast tõestada. Küll kogemused ajapikku tulevad!