reede, 27. jaanuar 2012

H nagu Anton


...
Anton Hansen Tammsaare.

Ürituse nimi on tegelikult "Hansenist Tammsaareni".

Täna toimus.
Rahvusvaheline, sest osavõtjaid oli lisaks paljudele koolinoortele üle Eesti ka õpilasi Riiast ja Krimmist, Aleksandrovka keskkoolist.

Osavõtjaid-lugejaid kokku 80, neljas vanuserühmas.
Peavõit Renele, pildil on ta koos Antoniga.


Pole just kerge lugeda peast 5 minutit Tammsaare loomingut.
Ja hästi lugeda.
Seda need lapsed tegid.

Renelt jäi küsimata, kust ta sellise liigutava ja täiesti võõra teksti Tammsaare loomingust leidis.
...
Sobitatud fotojahti teema "H" alla.
...

11 kommentaari:

Udo ütles ...

Ühest küljest on hea kui kultuuris suudame säilitada ja edasi kanda väärtuslikke mõtteid.
Teisalt kannab see endas ohtu järgida autoriteete ja harjuda ise mitte mõtlema.
Eh, tasakaal.

tegelinski ütles ...

Mul on miskipärast tunne, mida rohkem ma võõraid mõtteid endast läbi lasen, seda iseseisvamalt oskan ma ise mõelda.
Aga eks ta ole, pea igal asjal on kaks otsa...

Köögikata ütles ...

Mul on tunne, et tänapäeva lapsed väärtustavad head haridust ja neile meeldib põnevatest vaatenurkadest õpitavale läheneda. Suuremalt jaolt on see kindlasti tänu võrratutele õpetajatele, kes oskavad neid sinna nurkadesse suunata. Aitähh kõigile headele õpetajatele!

Ti:a ütles ...

see on ainult positiivne, et mõni noor end kirjandusest laseb mõjutada. millegipärat on suurim hulk neist virtuaalelulised, õnneks on erandeid.

Hundi ulg ütles ...

Kunagi lugesin Aleksandrovka õpetaja blogi. Nii nagu nad seal käivad siit Eestist, tähtajaliselt. Elasin kaasa tema tegemistele ja tema õpilastele.

Olen heldinud, et suutate oma meeskonnaga ka neid õpilasi kaasata. Teades, et Sul on see asi toimumas, hoidsin isegi aleksandrovkale pöialt :)

tegelinski ütles ...

Kuigi meeskonnatöö, on üritusel oma nö projektijuht, kes on tõesti väga palju ja väga suure ja tänuväärse töö ära teinud. Tema oli ka mõned aastad tagasi Aleksandrovkas eesti keelt õpetamas ja nüüd otsib sealsetele Eesti juurtega lastele võimalust esiisade kodumaal käimiseks. Suvel suvekool Vargamäel ja talvel Tammsaare lugemine. Kindlasti on see nende laste jaoks väga oluline.

TwD ütles ...

Noorelt tuleb palju vööraid mötteid lugeda, siis tekib mingil ajal ka oma mötlemine (need, kes kunagi koolikirjandusest viilisid, loevad kypses eas retseptiraamatut ja vöib-olla ka cartlandit, aga pigem istuvad delfis ja näoraamatus, sest see on veel lihtsam :).
Ytlematagi selge, mis tähtsus on kodul ja koolil, aga siiski eelköige laste ema haritusel(mis ei pea tingimata olema haridus, see körgem) ja suunamisel - sellest saab köik alguse.
Koolis peavad öpetajad enamusel lastel vanemate tegemata tyhikut täitma, selle asemel, et öpetada juba neid väheseid, kes on valmis edasi minema.
Aga äkki ma eksin, see oleks ju tore.
Pole paraku ise mingi ideaalne lapsevanem olnud, vaid tobu, kes lootis, et kyll koolis öpivad...
Postitus on just positiivne ja tore.

A.I.V.O. ütles ...

Mulle see pilt millegipärast istub - mustvalge dokumentaal, kus pole mingit edvistavat poosetamist, vaid on tõsine võistulugemine (autasustamine), et isegi Hansen kuulab klaasi tagant pingsalt...

Ulf D. Mortum ütles ...

Kudagi... vanaaigne, nigu määneki Smena vai FEDiga tettu.

tegelinski ütles ...

Tegelikult nägin selle pildiga üksjagu vaeva: läbi häda nurga tagant klõpsatud ja hiljem suurest pildist välja lõigatud, Picnikus natuke ilmestatud... ja tulemus on tõesti kui kooliaegne pimikus ja "Smenaga" tehtud :)
Aga kuna paremat mõtet pähe ei tulnud ja haakus kõige paremini teemaga, tuli käiku lasta.

tyyp ütles ...

väga hästi sobitatud!
tänud!