teisipäev, 6. juuni 2023

Viikingite muuseum

 ... 

Stockholm suudab mind üllatada!

Mõtlesin, et olulisemad ja huvitavamad vaatamisväärsused olen ära näinud, sealhulgas ABBA muuseum, Kuninglik Relvakamber, Vasa muuseum, suur Loodusmuuseum, Ajaloomuuseum. 

Aga mitte ainult!  

Isegi kõrgel Globeni kukil oleme käinud sõitmas ja ülevalt alla vaatamas. Mul on naabrite pealinnaga 34 aastat soojad suhted. Ometi, iga kord, kui jälle Rootsimaal, avastan enda jaoks midagi uut.

Meie super-giidile, kes spetsiaalselt meile tuli ekskursiooni tegema, loomulikult eesti keeles, ainult kiidusõnad, ja lubasin, et jagan oma muljeid ja teen muuseumile reklaami, nüüd siin natukene ka. Huvilistele olen niisama rääkinud.

Viikingite muuseum on üks uuemaid muuseume Stockholmis, ja viib meid ajas ikka väga palju tagasi. See on ajalooline rännak kaugesse rauaaega inimeste juurde, kes selles ajas oma elu elasid. 

Tutvustus internetist.

Stockholmi uusim muuseum Vikingaliv tutvustab elu Rootsis rauaajal legendaarsete viikingite silme läbi. Avastage nende ajalugu ja pärand ning õppige vahet tegema faktidel ja müütidel. 


20.05.2023

Te kohtute ehtsa viikingiga, kes on loodud arheoloogilistest leidudest saadud DNA abil, ja interaktiivsel näitusel „Ragnfrids Saga“ tutvute viikingipere igapäevaeluga

Ragnfrids Saga – 11 minutit pikk rongisõit aastasse 963. Retk algab Frösala talust, mis on koduks Ragnfridile ja tema abikaasa Haraldile. Sealt rännatakse laia maailma, näeme röövretki läänes ja orjakaubandust idas. Jutustajaks on Ragnfrid ning koos heli, valguse ja miljööga suudetakse tõetruult edasi anda toonast olustikku. 

Kohvik oli ka, reisikaaslased ostsid sealt miskit huvitavat rüübet kaasa, aga kuna me ei viitsinud tassida, ei oska kommenteerida. Igatahes oli tegu klaaspudeliga, nii et ettevaatust ennekõige! Jooge kohapeal ära, siis on asi kindel. Ühte purunemist juhtusin nägema.

See viib mu mõtted sujuvalt Stockholmis leitud klaasikillu juurde. 

Aga see on juba teine jutt.

...

Kommentaare ei ole: