teisipäev, 31. juuli 2018

Harime ennast

...
Ihu harimisest ei räägi. Kuigi jah, kuumus miinus-pluss 30 kraadi nõudis ka seda.  Vee ringkäik looduses: liitrite kaupa puhast vett sisse, ihu kogu aeg rõske, ja kui veidi liigutad, siis tekivad juba ojad, mida tahaks suurde veeringesse saata. Kolm korda päevas duši all... aga just sel hommikul võtsime end kätte ja käisime lisaks veel meres.


Varahommikul, kui nüüd täpne olla. Kell oli ligi 7, kui startisime!
See oli siis neljapäeval.
26.07.2018

Loomulikul oli see mõnus ergutav algus päevale.

No edasi läks nii, et käisime ja ostsime piletid õhtusele "Traviata" etendusele. Tõesõna, ma pole terve igavik ooperit vaatamas käinud.

Ja siis edasi Kuressaare Kultuurikeskusesse.
Läänemere ajaloopäev.
Teemaks väikesed riigid muutuvas maailmas.
Käisime kuulamas, mida on tarkadel inimestel öelda.


Esimeseks Eesti Vabariigi president ja teiseks Soome endine tipp-topp poliitik.

Ja siis A.M.
Kahjuks jäi tema kuulamata, päevaplaani mahtus vaid 2 tundi konverentsi, nii et kui vaheaeg välja kuulutati, liikusime meie päevaga edasi.
Kohvi jooma ei jäänud.

Aga A.M.-ga kohtusime nende kolme päeva jooksul Kuressaares korduvalt. Isegi Saare naiste käsitööd olime ühes kohas imetlemas!

Ajaloopäeva kajastamist otsisin hiljem Saare lehtedest, no et mõni asi räägitakse üle või selgitatakse lahti... et paremini kinnistuks. Ja põnev ka: äkki olen minagi kuskil pildil ;)

Looda sa, meedia ei kippunud kajastama ja ühtegi fotogaleriid ka ei leidnud.
Hea, et ise mõned pildid klõpsutasin!


...
Päev jätkus endiselt ajaloo-teemadel.
Kui tõde tunnistada, siis sedapuhku  rohkem kui sada aastat Eesti aega.

Kõruse külla Kivestu talu maadele rajati pukktuulik juba aastal 1781.  Tuulik on täielikult puidust ja on läbinud oma 230 eluaasta jooksul 4 suuremat kapitaalremonti.

Viimane restaureerimine algas aastal 2015 ja 26.07.2018 toimus üritus Kivestu tuuliku päev, kus tuulik oli avatud külalistele ja toimus tuulikutöö tutvustamine.
Loomulikult oli vaja kohal olla!



Mulle tuulikud meeldivad, mul oli kauges minevikus üks isiklik tuttav tuulik, abielu esimestel aastatel võisin köögi aknast välja vaadata ja talle lehvitada ;)
Tema enam oma  tiibadega vastu lehvitada ei saanud...

Kivestu tuuliku kohta leidsin internetist palju huvitavat, isegi film on temast tehtud. "Kivestu tuuliku lugu", järelvaadatav veel 352 päeva!

Pukktuulikud on Saaremaa uhkus ja südameasi. Tegelikult kohtusime ühega juba hommikul, kui ujuma läksime. Tema ametlik avamine on alles ees. Kuressaare linnuse läänebastionil taastatakse sealne kunagine tuulik.

Nii lahe seal künka taga!


Tundub, et nad on Kivestu tuulikuga üsna ühte nägu ;)

Päeva lõpetas "Traviata".
Kolm tundi Verdi kaunist muusikat.

Ungari Riigiooper Saaremaa  ooperipäevadel...


Kuressaare lossi ooperimajas.

Istusime päris taga ja päris kõrgel. Muusika kuulamiseks suurepärane... ainus mure, et kui ungarlasi järgmisel päeva linnas kohtame, siis ei tunne neid ju ära! Kaasa mõistis muret ja proovis lohutada, et pillimehi ikka tunnete, neil ju pillid kogu aeg kaasas.

Suur saal rahvast täis, hinge puudutav muusika, meri saja sammu kaugusel.


Klaasike veini ja mõned tuttavad näod publiku hulgas.

Üle pika aja ooperielamus.

Enne südaööd olime juba öömajal.
...

Kommentaare ei ole: