kolmapäev, 5. aprill 2023

Päeva nael

 ...

Kui pensionipäev on vanemaealistele oodatud tähtsündmuseks, siis tänase päeva nael on kindlasti teada saada, kui palju raha seekord kontole rohkem kukkus. 

Mul läks hommikul vara... või siis tegelikult juba öösel, sest kell oli alles viie ligi, uni ära. Kuidagi tuleb ju aega sisustada! Raadio, ajaleht, juturaamat on käeulatuses, aga upitasin tahvli lähemale. Et ikka nagu juba hommik, ehk saab hakata raha lugema ;) 




Usinamad on end kindlasti kurssi viinud, aga mitte mina. Viimane suurem rahalugemine oli mul vast aasta tagasi, siis lugesin rahakassasse kogutud punased mündid (1, 2 ja 5 vist?) üle. Rohkem kui 15 eurot oli, ja lugemisrõõmu jagus päris pikaks ajaks!

No kell viis oli aeg raha liigutamiseks ilmselt liiga vara. Millal ta lõpuks laekus, ega ma ei teagi, nüüdseks oli see igatahes panka toodud.

Selline nael siis täna rahakassasse sisse löödud!




...

1989. aastal*, esimest korda Rootsis, oli mul ikka üllatus päris suur, kui enne kella 5 hommikul postkasti leht toodi. Ukse taha teisele korrusele. Siiamaani tuuakse, kellaaega ma küll enam ei tea, peaks Pilvilt küsima. Aga tookord polnud me veel magama läinud, esimene õhtu Rootsis venis pikaks, jutustamist jagus varahommikuste päevauudisteni.


*Usun, et aastaarvude kattumine raharaamatus ja Rootsi reisil on juhuslik kokku sattumus.

...

4 kommentaari:

konn, lendav konn ütles ...

Mis kena meeldetuletus, tõttasin ka kohe hoiukassasse ja ena imet - ligi sada eurot nagu maast leitud! Nüüd saan mitukümmend raamatut lisaks tiražeerida:)

tegelinski ütles ...

Said ka oma naela kätte :D

Emmeliina ütles ...

Mina ka!

tegelinski ütles ...

No just!