Esmaspäev, 2. oktoober 2017

Avokaado pähe või pudru sisse

...
Miskipärast ei vea mul enam nende avokaadodega. Ostes tunduvad, et parasjagu küpsed, aga kui noa sisse löön, selgub kibe tõde. Kord üleküps ja viljaliha tumedaks läinud, kord seestpoolt täitsa kõvad ja maitsetud. 

Nüüd saan aru, miks kolleeg kunagi ütles, et tema pole endas avokaadode vastu sümpaatiat kasvatada suutnud.
Kuigi on püüdnud.
Ei saa hoolida kõvast krõmpsuvast maitsetust puuviljast.
Kui oled valesti valinud.

Minul on vedanud, enamasti olen saanud seda õiget. Kaunivärvilist rohelist ja parajalt pehmet.

Aga mitte viimasel ajal.



Kui on liiga pehme ja värvist väljas, saab kasutut avokaadot kasutada kosmeetilisel eesmärgil. Määrida juustesse või teha näomaski.

Viimane kord aga oli toorevõitu, hoidsin küll paar päeva kapis, et küpseb veel veidi, kuigi poes oli tunne, et koorealune on parajalt pehme.

Lõikasin pooleks ja olin pettunud. Mida sellise tihke toore massiga nüüd teha? Kui juba poolitatud ka.

Kuna hommikupuder parasjagu tegemisel, koorisin avokaado ära, lõikusin kildudeks ja jätsin koos pudruga hauduma.

Täitsa toimis.

Kuumutamist avokaado ei talu, tagantjärgi lugesin.
Et läheb kibedaks.

Niisama haudumine oli täitsa ok.
...

Kommentaare ei ole: