kolmapäev, 26. november 2014

Mõni jõulumõte

...
Vana blogi lood

Mul oli kunagi blogi Toidutares, alates 2005. aasta maikuust. Kui siia kolisin, tegin aeg-ajalt ka vanasse blogisse sissekandeid. 

Et märku anda - ei ole unarusse jäänud koht.

Sellest hoolimata oli ühel ajahetkel blogid sellest keskkonnast kadunud.

Ega mul teab-mis taga nutta pole, seda enam, et suur osa kirjeid kirjutasin sellel ajal enne wordis valmis, nii et need on alles. 

Vaatasin praegu 2005. aasta novembri kirjatükke.

Ühe tõstan ümber, see on kirjutatud 27. novembril 2005

9 aastat tagasi. 

Mõned võtted, kuidas teha piparkooke.

Ehk ma ükskord teen ka... tavaliselt on nii kiire-kiire, et pole aega mängida.
Ja siis tulevad sellised kakud.
 
 jaanuar 2009



Mõni jõulumõte
november 2005
Jõuludeni veel natuke aega, aga sobrasin siin vanades ajakirjades ja leidsin mõned mõtted. Pealkiri oli küll “Kuidas katta näärilauda”, aga juba sel ajal teadsid ja oskasid kõik nääriteema jõuludele ümber kantida.

Jõuluvahvlid
Piparkoogitaigen rullida õhukeseks (2-3 mm), lõigata vahvlipanni suurused tükid ja küpsetada vahvliküpsetajaga. Soojalt keerata rulli. Jahtunult katta glasuuriga.
Šokolaadiglasuur – 100g  šokolaadi, 2 sl keeva vett
Šokolaad tükeldada, lisada keev vesi, sulatada keevaveenõus hoolikalt segades ühtlaseks läikivaks massiks. Veidi jahutada, katta vahvite pind, peale riputada hakitud pähkleid.

Miks ka mitte teha?

Viirulised piparkoogid
500 g piparkoogitainast, 500 g muretainast, määrimiseks muna
mõlemad taignad rullida õhukeseks ühesuuruseks 4nurkseks tükiks. Muretaigen tõsta piparkoogitaignale ja vajutada nõrgalt taignarulliga. Keerata taigen rulli kas ainult ühest servast või mõlemast servast keskele kokku. Rulli otsast lõigata 3-5 mm paksused viilud, asetada plaadile, määrida munaga ja küpsetada.

Võiks ka proovida.
...

Kommentaare ei ole: