pühapäev, 11. august 2013

Sibul, till ja küüslauk

...
Ega ma aiamaal peale nende suurt midagi ei kasvatagi, lisaks veel mõni pesa kartuleid ja mõni kimbuke kiduraid porgandeid.

Aga sibul, till ja küüslauk on au sees.
Täna käisin neil külas, et vaatan, kuidas selle kuivaga toime tulevad.

Täitsa hinges. 
Õiteilu ja värvidemäng lisaks heale maitsele.

Kõik kolm olulised komponendid mu sakuska-salatis.
Lisan juurde retsepti.
Pärit kaugest nõuka-ajast.



 
 

 

...

Retsept
3 kg kurki
4-5 sibulat
1-2 küüslauku
4-5 tilliõisikut
3 spl soola
3 spl suhkrut
4 spl 30% äädikat
1 spl sinepit
1 tl pipart

Kurgid, sibul, küüslauk tükeldada õhukesteks viiludeks
Lisada maitseained, segada.
Jätta kaane alla emailnõusse järgmise päevani, vahetevahel segada.
Vajadusel järgmisel päeval maitset reguleerida.
Külmalt purki.
Ei vaja kuumutamist ega õhukindlat sulgemist.

Väga kaua just ei seisa, aga mõni purk külmkapis peab jõuludeni ikka vastu.
 ...

Kommentaare ei ole: