kolmapäev, 22. veebruar 2023

Vastuolud ja vastuhakk

 ...

Et kui märkad vastuolusid, hakka vastu. 

Või umbes nii. Seda enam, et mõni vastuolu lihtsalt hakkab vastu.

Ega vahet pole, igatahes olen ma üritanud end päevapoliitiliste küsimustega kursis hoida, seejuures märganud vastuolusid ning näinud ja tunnetanud vastuhakku.

Aga kui juba kalendris on sees valimistega seotud reklaam (soojad käed!), järelikult on teema oluline.

Tõsi, kalendril keerasin märtsikuu ette. Mitte et minu närv poleks vastu pidanud, aga paar päeva tagasi käis külas noormees, 6 aastat vana, ja nii kui kalendrit märkas, põgenes huilates köögist. Pärast lähedased ütlesid, et tal on valimisreklaamide allergia. 

Niisiis, keerasin aja edasi... ja õigesti tegin, saingi oma lilled ja liblikad*! Alles eelmises postituses igatsesin. Või oli see üle-eelmises. 

Tasub vaid tahta ;) 

Mitte et ma ostma hakkaks, aga ilus ikka.

Hõbemünt siis.



Kui tulla tagasi valimiste juurde, mingi vastumeelsus on ka minu hinges.

Kuna mul eluaegsed orienteerumisraskused, leidsin kompassi, mis peaks õiget suunda näitama. Õnn, et tulemuse jäädvustasin, vaevalt et muidu mäletaksin, nüüd aeg-ajalt vaatan ja pean endaga aru.

Aga... tark ei torma, igaks juhuks võtsin vastu teise kompassi pakkumise ka. 

No ei olnud samad tulemused... ainult viimasele kohale jäi sama erakond. Abiks see pole, sest seda, keda ma ei vali, seda tean ma niigi. 

Kuhu ma omadega jõudsin? 

Erakonda valida ei oska, aga lappasin läbi kõik meie piirkonna nimekirjad, ja ühe meelepärase naisisiku leidsin.

Muidugi on aega veel mõelda.

Seda enam, et Vikerraadio lõi minuga kampa ;) ... et aitab mõelda! Eetris oli valimiseelne saade "Vastasseis"... aga sisse räägiti nii vastuolud kui vastuhakk :P

No katsu siis sina see tark olla, kes õige otsuse teeb ;) 

...

*hõbemünt Liblikas, 155 eurot

...

4 kommentaari:

TT ütles ...

Leian et igasugune võimalus kedagi valida on mõõtmatult parem valimisvõimaluse puudumisest. Sarnane olukorrale kui rahvas kurdab poes valiku suuruse üle, nõuka ajal palju kergem: valida kahe produkti vahel, hea kui neidki saada oli :P

tegelinski ütles ...

Ma ka kurdan :)
Mulle tõesti meeldib, kui valikuvõimalus väike on, eriti kui poes alkoholi pean ostma :P Viimati pidin veini valima... no oli jube!
Mul on tunne, et mu elu kõige suurem šokk oli 1989, kui esimest korda Rootsis olin ja "viinapoodi" sattusin. Midagi enneolematut!
Nüüd on valimistega sama lugu, et liiga suur valik. Ehk ma seepärast olengi naistele panustanud. Peaks välja arvutama, kui suur % valikus on naised ;)

Bianka ütles ...

Mulle hakkavad ka valimiste-eelsed reklaamid vastu. Neis kujutatakse valijat kui mingit imbetsilli, kes oma valimisotsuse teeb hüüdlause põhjal. Olgu selleks "on ainult üks isamaa", "päästame Eesti", "kindlates kätes..." jms. Mida see slogan tegelikult tähendab?

Mina valin maailmavaate järgi, kas liberaalne turumajandus, rahvuslik kitsas enesele keskendumine, või räuskav populism... teiste erakondade platvormid on mulle arusaamatult kitsarinnalised või ilma tegelike lahendusvariantideta.

Aga ka isamaa-armastuse nullib minu jaoks ära see, et hall kardinal, suurte kõrvadega seeder ei võta kunagi valitsemisvastutust, ja ajab asju hämaral viisil, ühinedes "joogid-autosse" isakeste valitsemisstiiliga, kuigi oli ka teisi võimalusi. Sõltumata sellest, et erakonnas on täitsa sümpaatseid tegelasi, määrab ikkagi juhi isik suuna ja valikud, mida erakond teeb. Niiet mina valin selle erakonna esindaja, kelle juht mulle sümpaatne on. Ükskõik, kes minu valimisringkonnas ka ei kandideeriks.

tegelinski ütles ...

Õnneks saab see trall varsti läbi... aga eks tuleb kohe järgmine võimuvõitlus.
Et kes kellega ühte heidab.
Järelikult peaksin mina valijana veel sellega ka arvestama... aga katsu sa ette ennustada! Ikka on oht, et see, kes minu valikus esimene, alustab läbirääkimisi ja koostööd parteiga, keda mingil tingimustel ei valiks.
No ei ole lihtne :)