teisipäev, 10. juuli 2018

Appi, rünnatakse!

...
No ma ei tea.
Oma meelest teen tavalisi koduseid toite, suhteliselt vähe ostan poolfabrikaate, haruharva küpsetan magusaid valgest jahust tooteid, küpsised ja kommid üritan poodi jätta, kokku selline keskpäraselt tervislik.
Nüüd tuleb välja, et punnita mis sa punnitad, kõik ikka valesti!

Näiteks riis. Ei saa öelda, et seda tihti teen, aga mõnikord ikka.
Ja selgub, et kõige ebatervislikumal viisil.

Panen vähese veega keema, riis paisub mõnusasti, liigset vett, mida pärast ära peaks kallama, potti ei jää. Mingi aeg tagasi tabas mind aga üllatus: info, et nii keedetud riis võib sisaldada ohtlikus koguses arseeni. 

No ja siis need aedviljad.
Eriti talvisel ajal, aga mitte ainult. Kiire-kiire päeval kasutan kaubanduses saadavaid külmutatud aedvilju. Ja mis ma nüüd loen! Info, et Härmavilja maisi sisaldavad tooted võivad olla saastunud ohtlike bakteritega.

Sama Maahärra maisipõldudega.

Siin pean küll oma kõhutunnet kiitma, sest alateadlikult olen üritanud maisi sisaldavaid tooteid mitte osta. Küllap on mõte GMO võimalikkusest kuklas tiksunud.
Kindlasti mitte mingi bakterite rünnak!
Kuid praadimissegu kartulitega, see mulle tõesti meeldib... kahtlustan, et mul praegugi pakk sügavkülmas. Kui nüüd tagasi kutsutakse... ma kohe ei tea, millisele vastuvõtule mind koos minu aedviljadega oodatakse.

Maahärra vastuvõtt? Kõlab kuidagi liiga pidulikult.

Aga ära sa arva, et ainult kaubandusest ja hulgikaupa, igal pool võid rünnaku ohvriks langeda. Ka siis, kui jood tervislikumast tervislikumat kitsepiima.

Mind on nad küll rünnanud, need paganama puugid. Sel suvel ikka juba mitu korda. Aga see nagu duell olnud, et mees-mehe, hammas-hamba vastu.

Nüüd nad räägivad, et järgmine bioloogiline relv

Kuhu küll varjuma peaks?

Öeldakse, et kodu on kindlus, aga looda sa!

Ründerühm välisuksest sisse tungimas
03.07.2018

Koobastesse peituda pole ka hea mõte, näe, üles otsivad ja välja toovad!

Aga see on hoopis teine lugu.
Mis täna peaaegu et õnneliku lõpu sai.
...

Kommentaare ei ole: