reede, 2. juuni 2023

15 kevadist hetke... neljateistkümnes

 ...

Ma tean, mis teemal pilt peab olema, aga ma ei suuda seda valida. 

Seda, eelmise kevade* kõige iseloomulikumat.

Igal hetkel tunnen mõnu, et köök on uus ja vannituba on uus. Täpsemalt, vannituba pole enam vannituba, vaid mõnus kamber duši ja sooja veega. Enam pole nii, et sooja vee saamiseks peab pliidi alla tule tegema, ja et tule tegemiseks peab varavalges üles tõusma, sest hiljem tehes hakkas suitsu sisse ajama... mis ei tähenda, et varahommikul poleks ajanud, aga siis vähem. Nüüd on pliit ja soe vesi lahus. Mõlemad töökorras. Ja köök on selline, et pane või pilt ajakirja! 

Mitu nädalat lõhkumist, vedamist, tassimist, ehitamist, ladumist, krohvimist, silumist, lihvimist, plaatimist, värvimist, tapitseerimist, kokku panemist ja lahti lammutamist, ühendamist, puhastamist, küürimist... mul said sõnad otsa, aga kui otsa üles leian, kirjutan juurde. 

Igatahes, imelised lapsed mul! Tüdrukud ja poisid.

Ainult et kuidas seda ühe pildiga paika panna? 

Ega ei panegi.

Aga ilmselgelt tähistab vann pildil ühe ajastu lõppu. 

Olgu siis tema.


14.05.2022


*15 kevadet läbi aastate 2009 - 2023

...

 

2 kommentaari:

konn, lendav konn ütles ...

Ooooo - (nüüd tuli nagu vanal Brežnevil olümpia avamisel), aga tahtsin hoopis kiita, et kui tõesti lapsed ehitasid vannitoa duširuumiks, siis on nad multitalendid! Kahtlemata:)

tegelinski ütles ...

Vannitoast sai plaaditud seinte ja põrandaga duširuum, pesumasin sees. Väga ilus näeb välja, ilma mingi dušinurgata. Aga töö oli ropp. Kuna ruum väike, siis see oli suures osas ainult ühe poja projekt. Vanad plaadid maha ja uued asemele. Kui ma ligilähedal poleks olnud, ei oskaks arvata, milline meeletu töö see oli! Õnneks oli vannitoas keset põrandat äravooluauk, mingi osa tööst tegi see ehk lihtsamaks. Tundub mulle.