reede, 4. detsember 2015

Detsember... läbi aegade 2

...
Veelkord ajas tagasi.
Vana blogi postitustest.


Esimene advent
detsember 2006
Mina ei oska seda jõuluaega nii vara küll pidama hakata.
Isegi mitte mõtlemise tasandil. Sest jõulukingimõtted on alles mõtlemata.
Tegemise tasandist ei tasu rääkidagi… et suurpuhastus ja kõik muu sinna juurde kuuluv.
Aga elu sunnib peale. Eile oli Pärnu Selver täis punastes kuubedes Jõuluvanasid, kommikotidki näpu otsas. Väike sõber oli lausa jahmunud.
No ja päkapikud… ei saanud ju jääda tulemata, kui suss akna peale pandi ja emme oli kaasapandud riidekoti nurka päkapikušokolaadid sokutanud.
Aga Pärnus oli mõnus. Veidi oli kõik muutunud… viimase mõnekümne aasta jooksul. Kirik, mis magamistoa aknast paistis, oli elumajale nagu lähemale nihkunud, koduõu väiksemaks jäänud, Koidula oleks nagu pargi kõige pimedamasse nurka ümber tõstetud, teda suutsime õhtupimeduses vaid käsikaudu tuvastada.
Muul oli ka kuhugi ära kadunud, aga see pole ime, tormid ja üleujutused, mis kõik on üle käinud.
Või ehk ta siiski oli kuskil? See muul. Sest isegi üks laineharjal surfaja (või mis iganes tundmatu tegevuse harrastaja) kadus sinna tormise mere sisse ära… aga pärast oli nagu jälle olemas.



Raagus jõulud
detsember 2006

Mõnikord võib jõulupuuks kuuse asemel kask ka olla. Eriti siis, kui loodus lumest lage ja päkapikud jätavad aknalauale poriseid päkajälgi.
Sedapuhku siis kaseoksad. Õlgedest tehtud lumehelbed urbade kõrvale okstele kinnitatuna tuletavad meelde, et aastaaeg siiski sügavtalvine. Aga lõhn toas on selline mõnus, justkui kevadel värskete vihtadega saunas käies.
Raagus jõulud sedapuhku ka tuppa jõudnud.
...

Kommentaare ei ole: