pühapäev, 27. märts 2011

Kuidas käiakse jahil

...
Mina kujutan fotojahti ette nii, et kaameral on pool meetrit objektiivi ja seljakotis kogukas statiiv, ja siis roomatakse ja luuratakse seni kuni mõni haruldus või erilisus silma hakkab. Ja siis - trahhh - ja tehtud! Kunstiteos!

Mina pildistan hetke. Seebikarbiga. Jahiks seda nimetada ei julge, sest siis peaks minu pildistamist nimetama huupi tulistamiseks. Trahh... kuhu juhtub.
Ka luuavarrest võib pauku tulla.

Mõned korrad tõesti olen käinud konkreetselt pildistamas. Võte siit ja võte sealt, kui kodus vaatama hakkan, siis pole peaaegu midagi, mida alles hoida, aga teisest küljest, prügikasti ka nagu visata ei raatsi.

Nii neid pilte on kogunenud ja tore see iganädalane jahiteema, see sunnib otsima ja sorteerima, iga leitud pilt on killuke ühest konkreetsest päevast.

...
Eelmisel suvel oli küll üks varahommik, kui just piltide pärast sai mindud. Ilusaid pilte tuli, kolme peale kokku korralik kollektsioon. Eks ma mõnda olen juba blogis lehvitanud, aga mõne riputan üles ka tänase märksõna kinnituseks.

Sai käidud jahil. Fotojahil.



...

15 kommentaari:

Lihtsalt Kirjutaja ütles ...

Neist piltidest õhkub mõnusat rahulikku kargust. Imetlen.

tegelinski ütles ...

See oli eriline hommik...

Udo ütles ...

Mina ka vahest olen läinud välja kindla sooviga midagi midagi huvitavat pildistada ja näe midagi kohe ei jää ette. Teinekord jälle on selle kaamera toomisega nii kiire.

A.I.V.O. ütles ...

Mul millegipärast torkas pähe selline mõte, et nagu ämblik kudus päikesepurje...
:D

Ulf D. Mortum ütles ...

Ohjah, ma ka säänne seebikaga klõbija. Pidevalt vällä minnes votokas vutlariga vöö küljen. Varssi ole' nigut mõni vesternikauboi - apastraat vutlarint vällä nigu tulenui kabuurint, pauk tettu ja pill kabuuri tagasi.
Proovi sa tuudsamma tettä mõne kolaka peegliga. Enne ku miäkit tettä jõvvad, om linnuke joba är lennanu, õlu otsan vai paraad lännu.

Eve ütles ...

Teisel pildil on küll üks vahva hommikune silmapesu :) Kui hommikukastega nägu värskendada pidavat nahk püsima kaua noor ja kaunis.. ei tea kuis neil ussikestel :)

kukupai ütles ...

Väga vahva jahtimine olnud :)
Mina muide tassin peegelkaamerat pidevalt kaasas, ikkamidagi ette jääb... Paraku just siis,kui ei viitsi võtta või on kiire,on silma ees just need parimad momendid ja jäävadainult isiklikule kõvakettale...

Anonüümne ütles ...

Viimane pilt - võimas!

TwD ütles ...

Teretulemast klubisse. Ma kinnitan, et seebikarbiga saab pilte teha. Ja mitte halbu - siin on head näited selle kohta. Isegi moblaga saab.
Nagu Lars von Trier ytles: "Minu ja maailma vahel on kaamera".
Mis siis, et temal on suur kinotegemise riistapuu, tähtis on, kuidas tegija seda maailma näeb.

enetimm ütles ...

Toredad hetked oled tabanud!

ArvoS ütles ...

Küllap on asi valguses - keskpäeval on küllaltki keeruline head pilti teha. Fotokas pole kindlasti kõige tähtsam abivahend hea pildi tegemisel ...

Anonüümne ütles ...

Väga ilusad pildid. Ma klõpsin ka muidu seebikaga (mille aku juba täitsa läbi) või isegi telefoniga, aga kui juba rappa minek on, nagu Sinu piltidelt paistab, siis üritan omale õe käest asisema kaamera laenata, sest rabas on alati midagi pildistada, olgu ilm milline tahes. :)

Köögikata ütles ...

Ohh, ilus!
Kui mulle peegel kingiti, andsin oma seebikarbi emale-isale, kes enne päris ilma olid. Aga jah, seda peeglit ikka nii kergelt kaasa ei vea, kui pisikest seebikat. Ja mobla ei tule mul ka alati meelde, muidu, kui valgust piisavalt, saab temaga hetki jäädvustada küll.

tegelinski ütles ...

Aitäh kõigile, kes käisid ja siin mõtteid avaldasid. Eks ma annan endale aru, et korraliku kaameraga tulevad uhked ja ilusad pildid. Kui oskad pildistada :)
Mina pigem naudin niisama hetke tabamist, ja olen õnnelik, kui mõni hetk on ilusam kui teine :) Ja kuuldes, et on teisigi, kes seebikaga... ja nii ilusaid pilte... nii et klõpsin rõõmsasti edasi :)
...
Eve... ma arvan, et see ussike ongi selleks, et udustel hommikutel käia nägu tupsutamas :P

Helve ütles ...

kõik uduse rabahommiku lõhnad ja värvid ja meeleolud ja näotupsutamisussike ka veel!