neljapäev, 5. jaanuar 2012

Elu üles kirjutatud

...
...
Kui ma paar aastat tagasi suht võõra seltskonnaga koos ekskursioonil olin, oli mul kaasas värske "Elukiri". Jagasin lugemist teistega ja ajakiri tekitas paraja üllatuse. Et nii loetav. Lahe oli ühe proua kommentaar: tema ema pole nõus seda tellima, et liiga noor sellise ajakirja lugemiseks. Aga nüüd ta kindlasti tellib emale, siis saab ise ka lugemas käia.

Eile ka. Värske ajakiri postkastis.
Olin ikka päris närtsinud, kui koju jõudsin ja nii ma siis unega võideldes lugesin.

"Igal raamatul on kuskil omanik". Oeh, see teema teeb haiget. Ma oman liiga palju raamatuid. Selliseid raamatuid, mida ma enam kunagi lugemiseks ei ava. Ma olen sellest juba kirjutanud, siis oli mitu head soovitust. Panna raamatukogus tasuta jagamisele. Leida õige koht internetis ja panna nimekiri üles. Kiire aeg (suurpuhastus) läks mööda ja seis on sama. Ega ma ei suudagi neist nii kergesti lahti lasta.
Aga nüüd selles artiklis, terve hulk huvitavaid mõtteid.

"Muinasjutt pudelis". Nõuanded, kuidas valida parfüümi. Nojah, vanasti oli see "Možet bõtj", see sobis kõigile. Nüüd olen segaduses, ei oska valida. Hea nõu kulub alati marjaks ära.

"Minu vasak põlv". Tõlgitud artikkel. Meeleolukas lugemine 80aastase inglise kirjanikuproua põlveoperatsioonidest, et kuidas oli 1997 ja kuidas 2011.
Mul on kodus ka üks, kes saab võrrelda. Ühte lõikust. Ja teist. Ja veel ja veel.

"Enamasti läheb seljavalu ise üle". Seda oli väga lohutav lugeda. Et kuigi seljavalu võib olla väga piinarikas, pole ta ohtlik. Ja läheb ise üle, kuigi võib mõnikord oma 6 nädalat aega võtta. Tuleb lihtsalt liikuda ja valud tablettidega kontrolli all hoida.
Siiski, väike osa seljavaludest vajab ravi.

"Ära lange masendusse, kevad tuleb nagunii". Mida teha, kui on kurb tunne. Midagi ei viitsi teha. Kedagi ei taha näha. Kehv tunne. Uni on ka. Kommi tahaks.
Mida siis ikka teha? Artiklis terve hulk häid nõuandeid.

Ega ma veel kõike polegi lugenud.

Kas kaugsuhe lahutab või ühendab?
Otsimissaade uute tegijatega.
Kaunid riided kaltsukatest.
Peaasi, et liigud, välimus pole oluline.
Reisikiri Dubaist.
Küpsetised diabeetikutele.
Mitu lugu huvitavatest inimestest.
Ja palju muudki.

Lugemist mitmeks õhtuks.
...

4 kommentaari:

tyyp ütles ...

Head uut aastat!

Vist olen ka Elukirja vanusesse küpsenud. Teemad igatahes sobivad. :)

tegelinski ütles ...

Aitäh :)
Kusjuures, ajakirja esikaanel on kiri - ajakiri enamusele. Julgen soovitada!

Emmeliina ütles ...

Ema meil hakkas Elukirja vist algusest peale tellima. Ja mina lugema. Mulle sobis ja sobib. Isegi rohkem, kui Eesti Naine. Valikuliselt. Kõike ei jõua.

Köögikata ütles ...

Mulgi tekkis nüüd huvi...