teisipäev, 3. märts 2009

Eesti uues kuues

...

Kitsad ajad sunnivad tegutsema.

Tegelikult on meie poliitikud kogu aeg tegusad olnud. Üks ettenägelik soovitas rahval juba enne suurt kriisi pealinna või selle lähiümbrusesse kolida. Et Tallinnas on kõige odavam elu korraldada.

Ma ei saa aru, miks siis üldse 5 linna on olulised, aitaks ju ühestki, laiendaks veidi Tallinna, et kõik see rahvas ära mahuks.


...

Seda enam, et teine taibu poliitik juba tegutsema on hakanud. Meil on nüüd Suur-Tallinn, mille serva-alasid annaks ehk veel veidi kaugemalegi lohistada. Et rohkem mahuks.

Ja kui siis iga pere, kes just ebanormaalselt kitsastes oludes ei ela, võtaks enda juurde elama mõne pere mujalt Eestist, peaks probleem olema esialgu lahendatud. Seda enam, et mõni jõukam mahutab enda elamisse või elamusse ehk rohkemgi.

Kaoksid piirkondlikud ja maakondlikud asjapulgad, 101 valitut (üle vabariigi muuseas) korraldaks säästmist ja jagaks raiskamist, tegeleks eelarve ja sellest tulenevate tagajärgedega.

Nii et … teeme ära.

...

Tuhnisin veidi ajaloos.

Läbi aja on piire lohistatud siia-sinna.

1940ndate lõpus oli meil nõks vähem maakondasid


...

10 aastat hiljem olid rajoonid ja neid sai ikka kohe palju.



...

Aga kui vaja, tõstame Jõgevamaa Viljandi järve äärde, Haapsalu toome Tallinnale lähemale ja Noarootsist teeme Läänemaa pealinna... Lõuna-Eesti kolime igatahes päris tühjaks.


... ühe koolinoore nägemus Uus-Eestist ...

...

2 kommentaari:

osaline ütles ...

loodetavasti on minu põnn kah noarootsilinna tuntud ja tähtis tegelane :D

tegelinski ütles ...

Vähemasti sealset usku käib juba levitamas :)