...
Mul on ajaga kogunenud mitmeid retseptiraamatuid. Samas, mõned on õnnestunud ka ära kinkida. Huvitav, kui paljud inimesed üldse enam toiduvalmistamisel raamatu õpetamist vajavad.
Või kasutavad.
Pigem ikka internet.
Nii lihtne on lüüa otsingusse sisse kolm komponenti (no kasvõi kartul, hakkliha, sibul) ja siis edasi valik teha.
Proovisin!
Kartuli-hakklihavorm... muna, piima ja juustu on ka vaja, aga neid ikka tavaliselt kodus on
Hakklihapallikesed kartuliga... siin ka, muna on vaja
Kiire ja lihtne hakklihasupp... natuke aedvilju oleks ka vaja
Hakkliha-köögiviljaleib... ilmselgelt on mõned köögiviljad juurde vaja
Aga mida mina teen, kui mul kodus hakkliha on?
Kartulid ja hakklihakaste.
Paremal juhul kapsa-hakklihahautis. Kui lisaks hakklihale ja sibulale ikka kapsast on.
Hakkaks natuke rohkem pingutama?
Mitte täna... täna mul hakkliha kodus ei ole :)
Ja retsepti võtaks ka kuskilt oma kodust.
Muidu ongi nii, et retseptiraamatud on riiulis vaid silmailuks.
Unistada ju ikka võib! Aga ehk ma siiski katsetan ka. Seda enam, et mitte ainult raamatud, peaaegu igas ajakirjas, mis näppu satub, on sees mõni retsept, mis ärgitab mõtlema: seda võiks teha. Nii et esialgu loobuks headest retseptidest internetiavarustes ja katsetaks kasutada paberil kirjandust.
Viimasel korral (alles selle nädala kolmapäeval siis) ostsin Uuskasutuskeskusest käelaba suuruse raamatukese "76 sooja & külma salatit", maksis vist 10 senti. Lihtsalt lappasin ja midagi jäi silma.
Ehk on pisikese raamatuga lihtsam algust teha? Igaks juhuks ostsin ära.
Ma pole kindel, kas just see retsept see silmatorkav oli, aga vahet pole.
Krabisalat musta leivaga.
50 g konservmaisi
50 g värsket kurki
20 g pistaatsiapähkleid
5 g oliivõli
Tükelda krabipulgad
Lõika kurgist poolrattad
Tükelda pistaatsiapähklid
Sega salatiained ja vala üle majoneesiga
Nüüd siis võiks ostetud raamatu retsepti kasutada, nii et järgmisel poeringil (mis saab olema järgmisel nädalal) ostan pistaatsiapähkleid ja krabipulki. Ja näitan pilti... kui juhtumisi tehtud saan...
Salati.
Ja pildi ;)
...
Seda krabisalatit proovin kohe teha :-) Nii huvitav mõte leiba sisse panna. Ja pähkleid. Aga tõsi see on, et kokkamise raamatuid eriti enam ei kasuta. Ma isegi läksin kõigist enda omadest läbi, ning jagasin osa ära, osa viisin taaskasutusse (kus neid äkki juba liiga palju) ja mõned ikka jätsin. Mul isegi rootsikeelseid küpsetamisraamatuid, aga need sain eile ühele noorele pool-rootslasele siin Torontos ära anda. Minu tüdrukud rootsi keelt niikuinii ei loe, nii et las olla seal, kus neist kasu on.
VastaKustutaNii on... Ma isegi ei mäleta, millal viimati mõne raamatu abil süüa tegin. Neid sirvides mõtlen küll, et nii huvitav, võiks katsetada. Samas kui internetis, siis lähen ja otsingi kindlat retsepti. Või teen süüa ilma mingi retseptita, nagu aastakümned harjunud. Nii mõtlesin, et võiks vahelduseks tavalistest lihtsatest toitudest kõrvale kalduda... ja katsetada mõne ebatavalise (aga lihtsa) toiduga ;) Sinul on kokkamine rohkem näppudes...
VastaKustuta