laupäev, 6. aprill 2024

Kahtlane kollane pulber

 ...

Kui uus Eesti eurolaul räägib narkootikumidest, millest mehed muhvigi ei tea, siis ma räägin tundmatust kollasest pulbrit, millest ma ka mitte midagi pole teadnud. Nojah, nimi on muidugi tuttav, aga tarbinud ma ei ole. Vähemalt teadlikult mitte. Selline ettevaatlik mina.

Aga kuna internet on tuntud mõtete lugeja, ja mina ükspäev sõin tatraputru ja mõtlesin, et hakkab juba veidi ära tüütama, on mul nüüd igasuguseid huvitavaid pakkumisi tulema hakanud.

Üks pakkumine oligi see kahtlane kollane pulber.

Tatrapudru maitset ja aroomi saab parandada kurkumi abil

Tekitas huvi. Ega ma pole kunagi mõelnud, mis see kurkum endast kujutab, nüüd olen palju targem. Iseasi, kas kõik see hea, mis tema kohta kirjutatakse, ikka tõsi on, aga täna proovisin pudru ära. Täitsa huvitav tuli välja.

Mõned targad mõtted noppisin tarkadest juttudest. Kas uskuda või mitte, igaühe enda otsustada. Aga tore on teada :) 

Ja tegelikult andis ta toidule päris omapärase hea maitse ka.


Kurkum omab valuvaigistavat, põletikuvastast ja immuunsüsteemi tugevdavat toimet.

On kasulik luudele ja liigestele.

Mõjub hästi seedesüsteemile ja südame-veresoonkonnale. Tugevdab veresoonte seinu.

Alandab kolesterooli taset.

Leevendab depressiooni.


Kasutamisel on soovitav lisada veidi õli ja pipart, aitavat kasulike ainete omastamisele kaasa. Soovitav kogus* umbes pool teelusikatäit päevas, lisatuna kõikvõimalikele erinevatele toitudele ja jookidele. Ma pole kindel, et pipar igale poole sobib...




India kurkumpiim

1 tl kurkumi, 3cm ingverit, jupike kaneelikoort, pisut kardemoni, 3 musta pipratera

valada peale 2 klaasi piima, kuumutada keemiseni

lasta veidi aega tõmmata

lisada mett 

juua klaas või kaks päevas


* no mina arvan alati, et vähem on parem ;)

...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar