reede, 12. aprill 2024

Mõtetelugeja

 ...

Sammulugeja mul juba on, aga täna selgus, et kuskil varjatud kujul peab olema ka mõtete lugeja. 

Arutlesin mina hommikul iseendaga, pesu masinasse pannes, et kurask, äädikas jäi eile ostmata. Meie vesi on selline nadivõitu, aeg-ajalt kasutan äädikat. 

Aga pole hullu, järgmisel nädalal jälle poering*, küll ma siis ostan. 

Paar tundi hiljem, kui kvaliteetaega** nautisin, hakkas arvuti mulle kiiremas korras infot jagama! 



Aga miks pakutud kaup just vene turult... ilmselgelt mõtlesin ma eesti keeles. Isegi dialoog tekkis ju eestikeelne. Ilmselt siis läbi tõlkemehhanismide.

Hakkasin huvi tundma.

Mida kõike!

Jaapani teadlastel õnnestus pildiloomise tehisintellekti Stable Diffusion ja ajulainete skannerit ühendades luua masin, mis ennustab pilte, millest inimene mõtleb. Tulemused on üllatavalt täpsed. 06.03.2023

Tuleb vist mõtlemine lõpetada!

...

* Sellest peaks muidugi eraldi kirjutama, kuidas ma Maximas tühja ostukäruga läbi iseteenindus-sektsiooni välja tulin, aga pärast Coopi poes ikka olin sunnitud kassapidaja tööd tegema.

** Naerukoht... kes murelikult luges

...

2 kommentaari:

  1. Olen hakanud juba päris tõsiselt kahtlustama, et mobla kuulab vestlusi pealt. Eelkõige ärilisel eesmärgil, sest reklaamid kipuvad kahtlaselt hästi ajastatud ja temaatilised olema. Osa isegi hiina keeles, kolleegid hiinlased, kes vahel minu moblakuuldeulatuses omavahel selles keeles räägivad. Juhm reklaamiagent arvab, et kui ma mitmes euroopa keeles uudisi loen, miks mitte ka hiina keeles :D

    VastaKustuta
  2. Mina ka väga kahtlustav!

    VastaKustuta