teisipäev, 24. jaanuar 2023

Kümme mõtet

 ...

Või kui täpsemalt, 10+/- mõtet.

Misiganes see siis tähendab.

Rohkem või vähem.

Positiivset või negatiivset.

Lihtsalt mõned tänased mõtted paberile kribatud.

Palju muusikat täis päev. Aga mitte ainult.

1. Hommikused uudised rääkisid plaanist saata 110 kaitseväelast missioonile Iraaki. 

28.02 saab 19 aastat päevast, kui Iraagis hukkus üks meie kooli omadest. Lähedane laps oli, eks ta oli lapseohtu ka siis, kui läks. 21 aastat vana. Teisest küljest, teod ei küsi vanust. Aga kahjutunne ja kurbus jäävad, pikka aega oled nagu unustanud, siis äkki midagi, mis tuletab jälle meelde. Tänane kuuldud uudis näiteks.

2. No ja siis ma kuulasin uuesti lugu, mis õe saadetud lingil ja mõned korrad kuulatud. 

Laul "Videvik", kontsert "Laulud sõdurile" 2015.

3. Ja siis mõtlesin, mis laul mind kõige rohkem läbi aegade on kõnetanud. Ema lauldud unelaulud, mis tegelikult olid lisaks unelauludele ka kõike muud. Näiteks tema noorusaegsed, millest osa tänaseks Kaunimate Aastate Vennaskonna repertuaaris.

Aga kui kohe ja ühte laulu pean nimetama, siis pole mul vaja pikalt mõelda. 

Tõnis Mägi ja "Sind otsides". Usun, et laul on kõlanud juba 1970ndate algusest, ja usun, et just sel ajal ta mu hinge puges. Puges ja jäi.

Miks mõte Tõnise peale läks... lihtsalt Youtube lõpetas Riho Sibula lauluvideo ja läks sujuvalt üle Tõnis Mäe paaritunnisele kontserdile. Minu lemmiklaulu ta ei laulnud.

4. Aga hommik algas hoopis teistsuguse muusikaga. Tegelikult juba eilne kiri, see oli nagu sissejuhatus. Ma ei oleks osanud filmi vaadata, kui R poleks mõned asjad lahti rääkinud.

Esimesed 40 minutit ma nautisin. Ja kuigi ette aimatav, tuli ikkagi ootamatult. See, mis edasi tuli. Praegu on film poole peal... aga päev pole veel läbi. Ja kolm päeva on Jupiteris veel lubatud, et saan vaadata. Ma ei tea, kas ma tegin õigesti, et edasise sisuga tutvusin, aga keerulised asjad tulebki mulle ära rääkida. Päriselus ka.

5. Ma ei suutnud otsustada, kas ma tahan minna koolitusele. Loomulikult ma tahan, aga talvised sõidud pole minu lemmikud. Äkki oleme lumevangis, mina või buss. Või rongid ei sõida graafikus. Mis iganes. Nii kaua mõtlesin, kui grupp sai täis. 

Tore ju, ei pea rohkem pead vaevama. 

Täna igaks juhuks kontrollisin, ehk on mõni koht vabanenud... no siis oleks saanud jälle edasi mõelda ;) Kampsuni loovõmblemise. Midagi väga loomingulist! 

Vabu kohti ei olnud.

6. Aga üks huvitav pakkumine tuli. Kruiis, kuid mitte tavapärane. Tallinn-Helsingi-Turu-Stockholm. Kolm pikka tegusat päeva, kaks ööd laevas, palju huvitavaid turismiobjekte... ja Suveöö unenägu. Ehk teeks broneeringu. Või mõtleks veel...

7. Täna oli Väino sünnipäev. Päev otsa oli meeles, aga tervitused saatsin teele alles õhtul. Tal palju lähedasi lähedal, nii et õnnesoove on jagunud kindlasti terveks päevaks. Sündinud 1940. Kui numbritest rääkida.

8. Vaatasin eile kaupluses tekke ja mõtlesin, et peaks endale uue ostma. Kohevama ja soojema. Aga pigem mitte poest, valik e-kaubanduses suurem. Täna, üllatus-üllatus, hakkas internet mulle igasuguseid tekke pakkuma. Udusuletekk, stressivastane tekk, talvetekk, alpaka tekk. Kahju, et ma mõttes hinda paika ei pannud, oleks ehk sooduspakkumisi ka tulnud.

9. Pilti joonistades ei mõelnud ma midagi. Või noh, kui jooned kuju hakkasid võtma, siis mõtlesin küll. Et huvitav, mis sellest lõpuks välja tuleb.




10. Kell 23.45 läksin õue kõndima. 500 sammu edasi-tagasi... tõin lehe postkastist ära. Kellaaega ei sättinud, kogemata sattus.

...

4 kommentaari:

  1. Tahtsin lihtsalt öelda, et ootan Su postitusi suure huviga. Alati on mõni äge vaatenurk, mille oled leidnud. No ja need pisidetailidega pildid! Vaatad ja vaatad ning iga kord näed midagi huvitavat. Kahju, et mul autoga huvilist pole. Kaugel see Jäneda meilt...:(

    Muuseas, mis filmiga tegemist, kui saladus pole?

    VastaKustuta
  2. Film on "Annette". Mul veel 30 min vaadata. Homme hommikul lõpetan, siis ehk avaldan arvamust.
    ...
    Aga muidu... vaatan siin oma postitust ja mõtlen: vanaks jäänud, lobisema hakanud ;) Muidugi tore, et lugemiseks kõlbab!

    VastaKustuta
  3. Tore loba, palun jätka 😀

    VastaKustuta
  4. Loodan vaid, et päris kontrolli alt ei välju ;)

    VastaKustuta