neljapäev, 8. detsember 2022

Õnnerohked uudised... ilmselgelt

 ...

Ilmselgelt on viimane aeg oma õnnerohked uudised letile laduda!

Vaatan mina hommikul köögi aknast välja... jeee! Öö jooksul on õue peale väljapääsutee tekkinud! 

Siis tuli juba meelde ka. Ilmselgelt oli see lumesahk, mis öösel keset mu unenägusid majast ligilähedalt mööda tuhises. Loomulikult magasin ma rahulikult edasi, alles hommikul mõtlesin, et on suur õnn, et meil siin tankid ainult monumentidena probleeme tekitavad ja öösiti on lumesahad need, mis und häirivad. 

Järgmise olulise heli tekitas kiri, mis gmaili postkasti potsatas. 

Ilusat ja rõõmsat nimepäeva! 

Aitäh, 777!  Tuju läks kohe heaks.

Mitte et ma poleks teadnud, aga polnud meeles.

Aga nüüd oli võimalik tänada ja omapoolne kiri teele läkitada. Mul tiksub peas terve nimekiri, kellele kirjavõlg. Tasapisi likvideerin, et vana aasta sees võlad kaelast ära saaks.

Nii ma siis kähku kirjutasin. 

Aitäh!

Tegid mu päeva alguse mõnusaks!

Teadsin küll, et mul õe sünnipäev (mis oli eile) ja Külli nimepäev on lähestikku, aga hetkel meeles ei olnud. Tänu Sulle sain õnnitleda ka sõbrannat, kes Küllike, aga nimepäeva me jagame.

Ja siis jõudsin üle vaadata ka statistika... 

Eesnime Külli statistika. 2022. aasta 1. jaanuari seisuga on eesnimi Külli 2040 naisel. Külli on populaarsuselt 81. naisenimi

Küllike pole üldse nii populaarne nimi, selle statistika vaatasin ka üle.

2022. aasta 1. jaanuari seisuga on eesnimi Küllike 468 naisel. Küllike on populaarsuselt 324. naisenimi.

Aga sõbranna Küllike, kuigi minu nimi on populaarsem, on ise tubli tegija ja ilmselgelt edestab mind populaarsuse poolest. Näidendite kirjutamine, küla ajalehe kokku panemine ja trükkimise korraldamine, näitering jne jne. Vahepeal pakkus asenduskodu ka, vist kolmele lapsele.

Saan jagada linki, kus Küllikese kirjutatud kuuldemäng :) 

Ma pole absoluutselt kade, vastupidi, mul hea meel, et ma vähem populaarne ;) ... aga uhke selle üle, et nimi Külli populaarsem on! Lisaks kahtlustan, et omal ajal, kui Küllike endale nime sai, oli natuke minu nime mõju ka ;)

...

Aga õnnerikkust mul täna jagub.

Lõpuks ometi õnnestus mul kätte saada hiir, kes röövis meie selle aasta esimesest verivorstisaagist viimase vorsti, mille plaanis läbi üldkasutatava ukse oma varudesse vedada. Hiirel ei vedanud, uks oli kinni, ja vorst liiga jäme, et muid võimalusi kasutada. 

Tänu eilsele asjatundlikule juhendamisele avastasin hiirelõksu varjatud võimalused, nii see hiir kohe esimese ööga õnge langes.

Kõige lõpuks (päev pole küll läbi, aga postitusele tõmban kriipsu alla) õnnestus meil Ireeniga tegeleda päästetöödega. Õigem oleks öelda, et Ireen tegeles, aga mina tegin pilti. Nimelt oli suur oks lume raskusega teele murdunud, Muidu oleks võinud ju kütteks koju lohistada, aga olen kuulnud, et võõrast metsast ei tohi isegi hagu korjata, ammugi siis elujõulist oksa koju viia, nii et Ireen lohistas ta veidi kaugemale. Kui see nüüd oli äkki RMK metsast varutud ja kaduma läinud jõulupuu (mis sest, et mänd), siis võib vaadata teeservast nii meetri-paari kaugusele. 

Kui keegi ära viinud ei ole, siis peaks ta seal alles olema.



Teiste õnnerikkaid juhtumusi leiab näiteks siit.

Ma küll lugema ei pääsenud, aga usaldan pealkirja. Et privaatne ja eraeluline.

Nagu minugi lugu ;)

...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar