kolmapäev, 10. jaanuar 2018

Jaanuarikuu söögisedel... korduskokandus

...
Taluperenaine, jaanuar 1939


Pühapäev
Hommikuks: Pekiga praetud kartulid, hapukapsa- ja porgandisalat. Viljakohv, sepik, või.
Lõunaks: Pajas hautatud sealiha peetidega, kartul. Mannavaht õunamahlaga. 
Õhtuks: Külm sealiha lõigetena. Kartuli- ja õunasalat. Tee, sepik, või.

Esmaspäev
Hommikuks: Praetud seened ja kartulid. Kaeratangupuder ja piim.
Lõunaks: Praetud heeringas, sibulakaste, kartulid, kurgisalat. Hommikune puder marjakastmega.
Õhtuks:  Silgusalat, kört.

Teisipäev
Hommikuks: Praetud kartulid, pekk-kaste. Kohv sepikuga. 
Lõunaks: Peedisupp sealihaga. 
Õhtuks: Heeringa- ja kartulivorm. Tee, odrakarask.

Kolmapäev
Hommikuks: Keedetud kartulid, sibulakaste. Aurutatud silgud. Kohv odrakaraskiga.
Lõunaks: Hernepuder, hapukapsasalat. Piimasupp.
Õhtuks: Kartuli- ja jahupuder praetud pekiga. Tee, kaalikapirukas leivatainas.

Neljapäev
Hommikuks: Praetud kartulid, kohupiim, aurutatud silgud. Kohv odrakaraskiga.
Lõunaks: Oasupp seapääga.
Õhtuks: Hautatud värskekapsas õuntega, külm liha. Tee, leib, marjavõi.

Reede
Hommikuks: Pannkoogid sealihaga, peedisalat. Keedetud piim hapu leiva tükkidele kallatud.
Lõunaks: Hautaud seakops, kartulid, hapukurgid. Kaerakile, piim.
Õhtuks: Kaalikavorm, külm liha. Kile kuuma piimaga.

Laupäev
Hommikuks: Keedetud kartulid, heeringakaste, peedisalat. Kohv, leib, marjavõi.
Lõunaks: Odratangupuder, praetud pekk sibulaga, piim. 
Õhtuks: Segasalat, odratanguvorm õuntega (kasutades lõunast putru), piim.

Praetud heeringas.
Silgusalat.
Hernepuder.
Pannkoogid sealihaga.
Odrakarask kartuliga.



Miks mitte proovida?

Korduskokandus... pühendatud Eesti Wabariigi algusaastatele.

Täna 79 aastat tagasi.
...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar