laupäev, 8. veebruar 2025

Pool juurde

 ...

Tegin ükspäev purgisuppi. Hea lihtne, eriti kui kiiresti vaja. 

Järgmisel päeval, kaasa sõi ahjuliha ja kaalikat, mina kumbagi eriti ei fänna, küll aga hapukapsasuppi. Nii panin eelmise päeva hapukapsa- boršile tassitäie vett ja külmkapist leitud jäägi (Põltsamaa praekapsas) juurde. Väga hea supp jätkuvalt!

Järgmisel päeval kaasa jälle, sõi kaalikat ja ribiliha. Mina vaatasin, et potis on suppi veel... aga kas piisavalt? 

Õnneks jääke jätkuvalt, no näiteks väike kausitäis x päeva tagasi ahjus tehtud mulgikapsaid. Kapsas supitilgale lisaks potti, klaasitäis vett juurde. Väga hea sai, ja isegi punakat värvust jagus! 

Ja head kapsast paras portsjon veel järgigi.

Nüüd ma ei tea, mis homne päev toob. Kas kartulid mulgikapsaga või jätkuvalt hapukapsaborš? Sest suppi jäi üks sutsakas veel potti, ja kapsast ja liha (ja vett) on jätkuvalt... 



...

Täna veel, panin pool juurde. Ühe paki põhjas oli alko-vaba glögi ja teise põhjas umbes sama palju ploomimahla. Kuna sisetunne oli natuke hangunud,  panin ühe potti ja teise juurde. Ja siis muidugi kuumaks*. Sain suure kruusitäie.

Väga soe hakkas, kuigi... kraade oleks võinud näpuotsaga lisada ;) 

...

* ei ole kuu maks....
...

4 kommentaari:

  1. Kaks kommentaari juba pilve kadunud

    VastaKustuta
  2. Tänapäev selline... kõik oluline koguneb pilve ;)

    VastaKustuta
  3. Lihaga (purgi)mulgikapsast, veest + Kadarbiku hapukapsamahlast saab loetud minutitega täiesti aktsepeeritava hapukapsasupi.
    Kuni asi keema läheb, saab ühe (hästi suure) porgandi riivida ja pärast sisse visata. Küüslaugu võileib kõrvale ning kõht täis ja tuju hea.

    VastaKustuta
  4. Mäletan, et meie pulma teisel päeval pakuti külalistele mulgikapsastest tehtud hapukapsasuppi. Kes nõuka-ajal seda liha-kruupi-kapsast purki pani, ei mäleta täna vist enam keegi :) Kokad olid profid, aga ma ei usu, et nad midagi lisasid. Käis nii ka ;)

    VastaKustuta