reede, 11. veebruar 2022

Õiged numbrid

 ...

Kes siis võita ei taha!

Peaks ju lihtne olema, märgi ainult piletile õiged numbrid ja oota ära, kui suur lotovõit tuleb. Muidugi kui tuleb. 

Olen kuulnud, et mõni ikka võidab ka. 

Mitte mina, ja pole ka ime. Ma ei mäleta, millal ma viimati loosipileti ostsin, mitmeid aastaid tagasi, ehk isegi aastakümneid. Veel vähem ma mäletan, et ma kunagi võitnud oleks.

Aga numbrite oletamine mulle meeldib ;) 

Näiteks kaupluses... laon asjad ükshaaval kassalindile ja samal ajal arvutan.  Liidan hinnad kokku, nii umbes ja enam-vähem. Parem veel kui Bingo loto! Kohe saan teada, kas saadud arv on õige. Võidurõõm juba siis, kui pluss/miinus üks euro, eriti suuremate arvetega.

Täna näiteks: banaan, õun, tomat kassas kaalumisega, leib ja sepik, piim ja koor, sink ja heeringas, pähklid, šokolaad, kommid, apelsin, kartul ja keedupeet, hapukapsas, sült ja pakk makarone, LED lambid, WC paber... kindlasti oli midagi veel.



Liitsin kokku, oletuslik summa 37 eurot.

Arve tuli 38.37... seekord ei olnud lotovõit :( 

Võtsin vastu pakutud tšeki ja viskasin pilgu peale, mis siis viltu läks.... et nagu lotopileti kontroll. Nojah, pakendis punane apelsin polnud sel nädalal enam soodukas, 1.99 asemel oli 2.99.

Aga pole hullu, ülejäänud soodukad andsid 7.44 kokkuhoidu. 

Nii et pole põhjust nuriseda, sain numbreid kokku arvata ja raha kokku hoida. Igatahes parem, kui  Bingo loto, seal on enamasti ainult numbrite rõõm ;)

...

4 kommentaari:

Emmeliina ütles ...

Uskumatu! Avalda saladus kuidas sa kaalumata fruktid kokku arvestad?

tegelinski ütles ...

Ikka umbes, ikka umbes... banaanid 1 euro, õunad 0,5. Ei midagi hullu, harjutamine teeb meistriks ;)
Minu esimene rekord oli mõned aasta tagasi Peetri Selveris, tegin (mõttes) pakkumise, et 72 (sünnipäevalauale, alkohol ja muu). Arve tuli vist 72.02
Aga eks neid möödapanekuid tuleb ikka sagedamini ;)
Samas, on juhtunud ka 100protsendilisi tabamusi.
...
Kõige naljakam numbrite lugu oli, kui mulle ükskord bensujaamas summa nimetati. Ütleme, et 23.34 Vaatasin jahmunult teenindajat, et kus tema minu PIN-koodi teab!!! No lihtsalt, arve oligi võrdne koodiga.
Nii päris juhuslikult võib lotovõit ka tulla... hakka või pileteid ostma :D

TT ütles ...

Ma ka igavusest liidan poes korvisisu kokku, niimoodi umbes ja ümardades aga kokkuvõttes tuleb väga lähedale tegelikule summale. Kui 5% erineb siis peab kusagil kindlasti mingi kala olema, kas kassas löödi valesti või oli riiulis vale hinnalipik.

tegelinski ütles ...

Just. Eelmisel nädalal vaatasin ka, et kuidagi suur vahe tuli. Selgus, et mu üks paprika oli arve peal kui 1 kg. Kui alles kodus oleks avastanud, poleks nagunii hiljem selgitama läinud, nüüd kassapidaja kinnitas ise ka, et jah, ta ka mäletab küll, et oli ainult üks. Raha sain tagasi. Veidi tüütu klaarida, aga samas, niisama peale maksta ka ei taha.